Milliyetçi Hareket Partisi il yönetimi, AKP hükümeti tarafından İzzet Baysal Bolu Devlet Hastanesi Başhekimlik görevinden alınan Hüseyin İka'ya göz dikti. Görevden alındıktan sonra aracılar vasıtasıyla Hüseyin İka'ya haber yollayan MHP İl Yönetimi, Yerel seçimlerde sizi MHP Bolu Belediye Başkan adayı görmek istiyoruz” dediler. Aldığı teklif için teşekkür eden Hüseyin İka'nın ise, Şimdilik sadece kendi mesleğimle ilgilenmek istiyorum. Seçimlere çok var. Zamana bırakalım” diye cevap verdiği belirtiliyor.
Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte, seçimlere hazırlanan siyasi partilerde de bir bir başkan adaylarının isimleri kamuoyuna yansıyor. Son isim ise MHP'den geldi.
Milliyetçi Hareket Partisi'nin çok gizli yürüttüğü görüşmelerde, 2014 yerel seçimlerde aday olarak göstermek istediği isim Hüseyin İka. İzzet Baysal Bolu Devlet Hastanesi Başhekimlik görevini yürütürken, AKP iktidarı tarafından görevden alınmıştı.
Görevden alındıktan sonra sivil toplum örgütlerinde ki görevleriyle çalışmalarına devam eden Hüseyin İka'ya MHP'nin teklifi aracılar vasıtasıyla iletildi. Görevden alındığı için geçmiş olsun denilen Hüseyin İka'ya, Yerel seçilerde sizi MHP Bolu Belediye Başkan adayı görmek istiyoruz” denildi. Aldığı teklife teşekkür eden Hüseyin İka ise, net bir tavır sergilemedi. Hüseyin İka'nın ise gelen teklife olumlu veya olumsuz bir cevap vermediği belirtilirken, Şimdilik sadece kendi mesleğimle ilgilenmek istiyorum. Seçimlere çok var. Zamana bırakalım” dediği belirtiliyor.
Hüseyin İka, İzzet Baysal Bolu Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesi'nde görevine devam ederken, Kızılay Bolu Şube ve Türk Ocakları Bolu Şube Başkanlıkları görevlerini yürütüyor.