Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Celal Adan, beraberinde Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan ile birlikte geldiği Bolu'da, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş'e bir ziyarette bulundu.
MHP Bolu İl Başkanı Şükrü Gülez ve kalabalık bir partili grubun eşlik ettiği MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, kendilerini kabul ettikleri için Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş'e teşekkür ederek ziyaret detayları ile ilgili bilgiler aktardı. Saha çalışmalarına başladıklarını ve Bolu'da ilk olarak esnaf ve vatandaş ziyaretleri yaptıklarını kaydeden Adan, yanı sıra sivil toplum kuruluşlarına da birer ziyaret gerçekleştireceklerini ifade etti. Ticaret ve Sanayi Odalarının yerel düzlemdeki en önemli ve etkin kuruluşlar olduğundan bahseden Adan, partilerinin ekonomik politika ve yaklaşımları hakkında bilgi ve görüşlerini paylaştı.
MHP heyetini Oda Yönetim Kurulu Üyesi Hakkı Fidan ile birlikte kabul eden TSO Başkanı Türker Ateş, ziyaretlerinden dolayı Adan ve beraberindekilere teşekkür etti. Ticaret ve Sanayi Odası olarak, ildeki tüccar ve sanayicilerin temsil edildiği, ilin kanaat önderlerinden birisi olan bir kurum olduklarını söyleyen Ateş, Ticaretin hiçbir zaman siyaseti olmaz. Meclis çatısı altında veya diğer kulvarlarda Bolu'ya fayda sağlayacak her çalışmayı takdirle karşılarız” dedi.
Bolu'nun sosyo-ekonomik gelişmişlik durumu hakkında bilgi ve görüşlerini aktaran Ateş, öncelikli konunun Bolu'nun bir bütün olarak, ilçeleriyle birlikte gelişerek kalkınması olduğunu dile getirdi. Teşvikler konusuna da değinen Ateş, söz konusu gelişmişlik değerleri yönünden Bolu'nun teşvik açısından bugüne kadar istediğini alamadığını belirtti. TSO Başkanı Ateş, teşvik uygulamalarında makro ölçekten mikroya dönüş olmasını ve sektörel teşviklerde de yelpazenin biraz daha genişletilmesini istediklerini söyledi. Ateş, Oda olarak bu konuları sürekli biçimde işleyip kamuoyu oluşturduklarını ancak işin eylem noktasında siyasilere düştüğünü sözlerine ekledi.