MHP Seçim Tanıtım Şölenine Ankara'dan katılan MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Zuhal Topçu, tanıtım şöleni öncesi gündeme dair basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu. Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Topçu, il binasında gerçekleştirdiği toplantının ardından Seçim Tanıtım Şöleninde Belediye Başkan Adayı Şükrü Gülez'e destek verdi.
Seçim Tanıtım Şöleni öncesi basın toplantısında gazetecilere gündeme dair önemli açıklamalar yapan MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Zuhal Topçu, Türkiye seçim sürecinde. Seçim süreçleri de demokrasinin adımlarının uygulandığı en önemli göstergelerden bir tanesi. Fakat bu Türkiye'de nasıl uygulanıyor bunları birazdan detaylandıracağız. Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak özellikle demokrasinin en önemli göstergesi olan seçimlere olan inancımız çok yüksek. Bunu da destekçisi olarak Bolu'ya geldik” dedi.
“17 ARALIK'TA BAŞLAYAN YOLSUZLUK SÜRECİ VAR”
Türkiye'nin içinde bulunduğu süreç çok çalkantılı. Kontrol edilemeyen özellikle iktidarın ve Başbakan'ın kendi eliyle hazırladığı kontrol edilemeyen bir kasırgaya dönüştü bu süreç. Yani artık kontrol edilemiyor, çığırından çıktı. Herkes aynı gemide, eğer bir olumsuzluk olacaksa herkes bundan nasibini alacaktır. Biz MHP'liler olarak bu ülkeyi her zaman karşılıksız sevdik. Bu kasırganın tekrar ortadan kalkması için, selametle ortadan kalkması için elimizden geleni yapmaya hazırız. Daha önceki uygulamalarımızda Türk Milletine bunu göstermiştir. Şimdi bakıyoruz bu kasırganın neresinden başlasak. Kasırganın yaptığı hatalardan nasıl bahsetsek. Bunlar hakikaten çok zorlaştı. Bir mihengi noktası olarak alabileceğimiz 17 Aralık süreci var. 17 Aralık'ta başlayan yolsuzluk süreci var. Yolsuzluğun ortaya çıkartıldığı ve iktidarın da Başbakan eliyle bunu kapatmaya çalışarak farklı kavramlarla üstünü örtmeye çalıştığı bir durum var. Başbakan paralel güçler olarak ifade etti. Veya dış güçler olarak ifade ettiği bir sarmal var. Hangi kavramı kullanırsa kullansın yolsuzluğun üzerini hiçbir zaman kapatamayacaktır. Bu yolsuzluk sarmalı iktidarın gidişine zemin hazırlayan önemli bir adımı da oluşturacaktır. İktidar gidişine zemin hazırlayan önemli adımları attı aslında. Yolsuzluğa baktığınızda üzerini örtmeye çalıştığı paralel bir yapı var. Şimdi biz sormak istiyoruz bu paralel yapı ne zaman ortaya çıktı. 12 yıla tamamlanacak olan iktidarlarında hiç mi görmediler hiç mi fark etmediler?
“DEVLETİ TAHRİP EDERSENİZ GELECEKTE TÜRKİYE CUMHURİYETİNDEN BAHSEDEMEZSİNİZ”
“Biz biliyoruz ki bunlar hep birlikte hazırlandı. Bu paralel yapı olarak ifade ettikleri yapıyı kendileri elleriyle hazırladılar. Hiç şikayet olmadı, hiç kimseden tepki gelmedi. Hatta sürekli olarak gidilip icazet bile alındı. Takdirleri istendi, elde ettiler de. Böyle giderken bir bakıyorsunuz ki 17 Aralık'tan sonra menfaat çatışması baş gösterince ne oldu ellerinin tersiyle bir şeyleri itmeye başladılar. Bir şeyler üzerinde farkındalık düzeyi arttı. Acaba paylaşmada yapılan bir hatamıydı. Herhalde artık paylaşmayı değil hepsini kendilerine almak istedikleri için böyle bir arıza su yüzüne çıktı, millet de bunu fark etti. Şimdi paralel yapı deniyor ve özellikle devletin temeline dinamit koyacak şekilde devletin bütün kurumları tahrip edilmeye çalışılıyor. Devleti tahrip ederseniz gelecekte Türkiye Cumhuriyetinden bahsedemezsiniz. Siz insanları teker teker tahrip ettiğinizde, onları karalamalarla bütünleştirerek bu kurumları yıpratmaya kalktığınızda bu bumerang gibi sizi de vuracaktır. Bunu hiçbir zaman unutmayın. Ak Parti iktidara geldiğinde 3 Y ile mücadele etmek için iktidara gelmişti. Bunlar yoksulluk, yolsuzluk ve yasaklardı. Bakıyoruz ki bu 3'nü de paravan olarak kabul edip bizzat kendileri bunun kaynağını oluşturdular