Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mehmet Aydın, Bolu'da El Kaide kampı var şeklinde birkaç gündür ülke gündeminde tartışılan açıklamalarla ilgili açıklamalarda bulundu. Bolu'nun turizm kenti olduğunun altını çizen MHP İl Başkanı Mehmet Aydın, Bir an önce açıklama yapılıp Bolu halkını rahatlatmak gerekmektedir. Çünkü Bolu' da kendi halinde olan Suriyeli göçmen aileler mevcuttur. Bunları töhmet altında bırakmadan, halkımız sağduyulu bir açıklama beklemektedir. Ayrıca Bolu'ya kış ve yaz turizmi olarak ortadoğu ülkelerinden turist gelmektedir. Bolunun bu turizmini baltalamadan gerekli önlemlerin alınması gerekir” dedi.
Bolu'da El Kaide kamplarının olduğu yönünde yapılan haberler sonrası açıklamalarda bulunan MHP İL Başkanı Mehmet Aydın, resmi makamların konuyla ilgili açıklama yapmasını istedi. Açıklamasında hükümetin ülkemiz sınırlarını yol geçen hanına çevirdiğini belirten Aydın, AKP Hükümeti 2002 yılından beri Türkiye Cumhuriyetinin yönetimine talip olmuş, ancak tarım, hayvancılık, eğitim, sağlık ve adalette olduğu gibi ülkenin dış politikasını mahvetmiş, tüm komşu ülkeleri Türk Devletine düşman etmiştir. Bunun yanında ne kadar uluslararası ve ulusal illegal örgüt var ise bunların temsilcilerini Ankara' da ağırlamış, değer vermiş, lojistik yardımlarda bulunmuş ve ülkenin tüm sınır kapılarını bu örgütlere sonuna kadar açarak yol geçen hanına çevirmiştir. Son günlerde Meclis gündeminde de olan, El Kaide örgütünün Bolu'da kamp yaptığı ile ilgili haberler basına yansımaktadır” dedi.
Basın da çıkan haberlerin gerçeği yansıtıp yansıtmadığıyla ilgili resmi makamların açıklama yapması gerektiğini belirten Aydın, Basından okuduğumuz kadarıyla şayet böyle ise; yetkili resmi makamlardan acilen açıklama beklemekteyiz. Bir an önce açıklama yapılıp Bolu halkını rahatlatmak gerekmektedir. Çünkü Bolu' da kendi halinde olan Suriyeli göçmen aileler mevcuttur. Bunları töhmet altında bırakmadan, halkımız sağduyulu bir açıklama beklemektedir. Ayrıca Bolu'ya kış ve yaz turizmi olarak ortadoğu ülkelerinden turist gelmektedir. Bolunun bu turizmini baltalamadan gerekli önlemlerin alınması gerekir” diye konuştu.