MHP İl Başkanlığı 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi'nin 99. Yılı nedeniyle İzzet Baysal Caddesi'nde buğday çorbası ve arpa ekmeği dağıttı. Çanakkale'de düşmana karşı savaşırken şehit olmadan önce yedikleri son yemek olan buğday çorbası ve arpa ekmeğinden alan vatandaşlar duygulu anlar yaşadı. Törende konuşan MHP eski dönem vekillerinden Mehmet Arslan, ecdadın birbirinin etnik kökenine bakmadan bir bütün olarak savaşarak bu bayrağı yukarıda tutma mücadelesi verdiklerini belirterek, Bugün ise 36 etnik parçaya bölünmek isteniyoruz” diye konuştu.
18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi'nin 99. Yılı nedeniyle MHP İl Başkanlığı tarafından İzzet Baysal Caddesi'ndeki kalabalığa Çanakkale yemeği olan buğday çorbası ve arpa ekmeği ikram edildi.
MHP eski dönem milletvekillerinden Mehmet Arslan, Belediye Başkan Adayı Şükrü Gülez, İl başkanı Mehmet Aydın ve partililerin yanı sıra caddede bulunan Bolulular Çanakkale menüsünden yerken duygulu anlar yaşadı.
MHP Belediye Başkan Adayı Şükrü Gülez yaptığı konuşmada, 18 Mart 1915 tarihi Türkün adeta bir destan niteliğinde olan Çanakkale Savaşları'nın 99. Yıldönümü. Bütün vatan ve ülke sevgisinin kahramanlarının inanç ve imanının ölçüde güçlü olduğunun en güzel göstergesi olan bu savaş Mustafa Kemal önderliğinde gelişmiş ve Kurtuluş Savaşımızın temelini teşkil etmiştir. Bu anlamda orada 57. Alayımız bütün askerlerini şehit vermiştir. Şehadet şerbetini içmeden evvel son karavanası olan buğday çorbası ve arpa ekmeğini bugün bir düzenlemeyle hep beraber o günlerin anısına dağıtacağız. Cenabı Allah bütün şehitlerimizin ruhunu şad etsin, mekânları cennet olsun” dedi.
MHP 21. Dönem Ankara Milletvekili Mehmet Arslan ise Çanakkale'de yaşananları anlattı ve askerin tek amacının Türk bayrağını havada tutabilmek için tek yürekle savaştığını belirtti. Arslan, Bugün ise geldiğimiz şu duruma bakın. 36 etnik parçaya bölünmek isteniyoruz” dedi.
Daha sonra şehitlerin ruhuna dualar edildi ve buğday çorbası ile arpa ekmeği dağıtıldı