İki adayın yarıştığı MHP Merkez İlçe başkanlığı kongresi gerçekleştirildi. Kongrede üyelerin oylarıyla Ahmet Yılmaz'ın listesi göreve gelirken, Yılmaz'ın listesinde dikkat çeken isimler MHP'de suların durulmayacağını gösterdi. Göreve gelen Ahmet Yılmaz'ın 18 kişilik listesinde; il yönetiminin baskıları sonucu istifa etmek zorunda kalan Ruhi Doğanöz'ün yönetiminde yer alan 11 isim göreve geldi. 26 Şubat 2015 tarihinde gerçekleştirilecek İl Başkanlığı seçimlerinde Mehmet Aydın'ın aday olup olmayacağı kamuoyu ile paylaşılmazken, il kongresinde 430 delegesiyle yer alacak olan MHP Merkez İlçe yönetiminin tavrı il başkanını belirleyici olacak.

HABER: HAKAN AYDIN

MHP Merkez İlçe Kongresi Necip Fazıl Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Kongreye MHP İl Başkanı Mehmet Aydın, Karacasu Belde Belediye Başkanı Cemal Beydili, MHP Bolu Belediye Meclis üyesi Ercan Üsküp, eski il ve ilçe başkanları ile çok sayıda partili katıldı.

“KEFENİ BİR KADER OLARAK, KABUL ETMEYECEKTİR”

Kongrede ilk konuşmayı MHP İl Başkanı Mehmet Aydın yaptı. Aydın konuşmasında, 2015 yılında Yüce Türk Milleti üzerine geçirilmeye çalışılan kefeni bir kader olarak kabul etmeyecektir. Çünkü bu millet Türkiye'nin kavga ve husumetle tükenip yok olmasına seyirci kalmayacaktır. Yöresi ve etnik temeli ne olursa olsun her vatandaşımız Türk milli kimlik, birlik, yaşama ve kardeşlik etrafında kenetlenecektir. Türk Milleti yasalarla belirlenmemiş, yasalarla oluşmamış, müzakerelerle var olmamıştır. Türk'e etnik kimlik yakıştırması yapanlar, topraklarımızı parselleme hevesi içinde olanlar kabusla tanışacaklardır. Dananın kuyruğunu kopartmak isteyenler, emin olun ki rezil olacaklardır. Neye inanırsanız inanın, kime gönül verirseniz verin ama mutlaka namus, şeref ve vatan için inisiyatifinizi kullanıp tercihinizi yapınız. Ayrılıkta hayır yoktur, çatışmada sonuç yoktur, bölünmede huzur yoktur, vakit birleşme ve bütünleşme vaktidir. Zaman Milliyetçi Hareket Partisi'nde buluşma ve beraber olma zamanıdır. Bu düşüncelerle kongremizin birlik ve beraberlik içerisinde geçmesini, sözde demokrasi savunucusu AKP iktidarına inat bir demokrasi örneği sergileyeceğimize inancımız tamdır” dedi. Konuşmasının sonunda iki başkan adayına da hayırlı olsun diyen İl Başkanı Aydın, kürsünden ayrıldı.

Kongrede ilk olarak Mustafa Çağan konuştu. Çağan konuşmasında, yaklaşan milletvekili seçimlerine dikkat çekerken, Bolu'nun TBMM'de en az 1 milletvekili ile temsil edilmesi gerektiğini söyledi.

Daha sonra ise kürsüye diğer başkan adayı Ahmet Yılmaz çıktı. Yılmaz'da konuşmasında, Bugün karşınıza partimizin 11'inci Merkez İlçe Kongresi'nde Merkez İlçe Başkan Adayı olarak çıkmış bulunuyorum. Sizlerinde takdir edeceği üzere seçimler demokrasimizin vazgeçilmez unsurlarından biridir. Bugün burada gerçekleştireceğimiz merkez ilçe seçimimizde partimize bir ivme kazandırdığını görüyorum. Bu manada seçimin kazananın her zaman partimizin olacağına inanıyorum. Şayet bu seçimin kaybedeni ben olursam, kazanan arkadaşıma tabi olacağıma şahsım ve arkadaşlarım adına hepinizin huzurunda söz veriyorum. Bu vesile ile de diğer aday arkadaşım Mustafa Bey'e başarılar diliyor ve seçimlerin bir şölen havası içinde geçmesini temenni ediyorum. Çok uzun bir süredir hükümet erkini elinde bulunduran AKP ülkemizi sıkıntılı bir sürecin içine sokmuştur. Haziran ayında gerçekleştirilecek olan, milletvekilliği seçimleri Türkiye Cumhuriyeti devletinin mevcut varlığının devamı açısından çok büyük önem arz etmektedir. Biz Türk milliyetçilerine bu kısa dönemde, çok büyük sorumluluklar düşmektedir. Bugün mevcut siyasi iktidarın İmralı canisi ile yapmış olduğu pazarlıklar neticesinde ortaya çıkan müzakere metninden sızan bilgiler ve son günlerde Doğu ve Güneydoğu'da gerçekleşen terör olayları işin ciddiyetinin en önemli göstergeleridir. Bugüne kadar izlenen basiretsiz ve ihanet kokan politikalar neticesinde, hükümet baskısıyla, polisimiz karakoluna, askerimiz kışlasına terk edilmiş, alan hakimiyeti maalesef PKK terör örgütünün el kanlı katillerine bırakılmış ve ülkemiz bölünmenin eşiğine getirilmiştir. Bizler sorumluluğumuzun idrakinde olan, Türk Milliyetçileri olarak çok çalışmak ve bu ihanet sürence dur demek zorundayız. Bu anlamda ben ve arkadaşlarım seçildiğimiz takdirde üzerimize düşen sorumluluğun gereklerini layıkıyla yerine getireceğimize hepinizin huzurunda söz veriyoruz. Konuşmama burada son verirken, kongremizin partimiz, Bolu'muz ve Türkiye'miz için hayırlara vesile olmasını diler, hepinize en derin saygı ve sevgilerimi sunarım. Yüce Allah yar ve yardımcımız olsun. Ne mutlu Türk'üm diyene” ifadelerini kullandı.

Oy kullanımının ardından sandıklar açıldı. Merkez İlçe Seçim Kurulu tarafından yapılan sayım sonrası seçimlerde 304 delegenin oy kullandığı belirtildi. Yapılan sayım sonrası Ahmet Yılmaz'ın listesinin 174, Mustafa Çağan'ın listesinin de 130 oy aldı açıklandı.

YÖNETİM DE KİMLER VAR?

Delegelerin oylarıyla Başkan seçilen Ahmet Yılmaz'ın listesinde; Abdullah Karagöz, Adem Beraber, Adnan Yılmaz, Ahmet Demir, Ayhan Öztürk, Cevdet Yerlikaya, Fatih Soyaydın, Feridun Yılmaz, Hüseyin Mete Gökçel, Muhittin Merih Avcı, Murat Çiftçi, Orhan Özyün, Serkan Caner Üsküp, Türker Sevgi, Murat Karademir, Uğur Ulutürk, Uğur YAğlıoğlu ve Yusuf Uyman yer aldı.

MHP'DE TAŞLAR YERİNDEN OYNAR

Yapılan kongre sonrası Merkez İlçe Başkanlığı'na Ayhan Yılmaz ve ekibi seçildi. Ayhan Yılmaz2ın listesinde yönetime giren isimler ise dikkat çekici. Kamuoyunun bildiği gibi Haziran 2014'de Ruhi Doğanöz'ün yönetimi baskılar sonrası istifa etmek zorunda kalmıştı. Ancak Ahmet Yılmaz'ın 18 kişilik yönetim kurulu listesinde, Ruhi Doğanöz'ün yönetimiyle istifa etmek zorunda bırakılan 11 ismin yeni yönetimde yer aldığı görüldü.

İL BAŞKANINI, MERKEZ İLÇE DELEGESİ BELİRLER

26 Şubat 2015 tarihinde MHP İl Kongresine hazırlanıyor. Kongrede il genelinden 650 civarında delegenin oy kullanması bekleniyor. Bu delegelerin ise 430'u, MHP Merkez İlçe delegesi. Mevcut Başkan Mehmet Aydın, 26 Şubat tarihinde gerçekleştirilecek kongrede aday olup olmadığı kamuoyuna açıklamazken, yeni oluşan MHP Merkez İlçe yönetimiyle görüştükten sonra kararını açıklaması bekleniyor.