Haziran ayında gerçekleştirilecek milletvekili seçimleri nedeniyle MHP'de hummalı bir çalışma yürütülüyor. Şefik Sarıcan başkanlığında oluşturulan komisyon aracılığıyla bu güne kadar 17 kişi ile birebir görüşmeler yapılmış durumda. Bu görüşmelerde Mansur Şen, Murat Yapıcı ve Şükrü Gülez aday olmayı düşünmediklerini, gönüllü isimlerle seçimlere girilmesini ancak son noktada görev verilirse, bu görevden de kaçmayacaklarını belirttiler. Hasan Dinç ve Fikret Yılmaz'ın aday adaylığı başvurularını yaptığı MHP'de, Çetin Yardemir, Metin Çamlıbel ve Kemal Birbilen'in aday olmaları noktasında baskı yapıldığı gelen haberler arasında.

HABER: HAKAN AYDIN

Haziran ayında gerçekleştirilecek milletvekili seçimleri nedeniyle MHP'de aday adaylığı başvuruları 18 Mart(Bu gün) itibariyle sona eriyor. MHP'den şu ana kadar eski il başkanlarından Hasan Dinç ve Siyaset bilimci Fikret Yılmaz'ın haricinde Genel Merkeze adaylık başvurusu yapan bir isim yok.

KOMİSYON OLUŞURULDU

Mehmet Aydın yönetiminin kongrenin ardından göreve gelmesiyle birlikte, Şefik Sarıcan başkanlığında bir komisyon oluşturularak milletvekili seçimlerinde MHP'den aday olabilecek isimler üzerinde bir çalışma başlatıldı. Komisyon üyelerinin bu güne kadar 17 isimle temaslarda bulunduğu, milletvekili seçimlerinde MHP'den aday olup olmayacakları soruldu. Bu isimler arasında yer alan Mansur Şen, Murat Yapıcı ve Şükrü Gülez, milletvekili adayı olmayı düşünmedikleri, gönüllü isimlerde seçime girilmesi gerektiğini ancak son noktada görev verilirse geçmişte olduğu gibi bu günde bu görevden kaçmayacaklarını komisyon üyelerine ilettiler.

3 İSİM İKNA EDİLMEYE ÇALIŞILIYOR

Komisyon üyeleri alternatif isimleri de gündeminde tutmaya devam ediyor. Yapılan istişare toplantıları sonrası isimleri öne çıkan Çetin Yardemir, Metin Çamlıbel ve Kemal Birsen üzerinde duruluyor. Kamuoyu tarafından da bilinen ve sevilen 3 isimle görüşmelere devam edilirken, bu gün bir sonuç çıkması bekleniyor.