MHP Bolu Merkez İlçe Başkanlığı'na ilk aday kendisini gösterdi. MHP İl Başkanlığı'nda yapılan bir basın toplantısı ile Mustafa Çağan kamuoyuna kendisini tanıttı. Çağan, Gün ilimizin ve ülkemizin içerisinde bulunduğu durumda bir kenara çekilip seyretme günü değil, taşın altına elini koyma günüdür” dedi.

MHP İl Başkanlığı'nda yapılan basın toplantısında Merkez İlçe Başkanlığı'nın ilk adayı kamuoyuna açıklandı. Yapılan basın toplantısında Mustafa Çağan, Merkez İlçe Başkanlığı'na aday olduğunu kamuoyuna duyurdu. MHP İl Başkanı Mehmet Aydın'ın Merkez İlçe Başkan Adayı Mustafa Çağan'ı kamuoyuna tanıttığı toplantıda partililer de bulundu. Aydın ilçe kongrelerinin en demokratik şekilde yapıldığını belirterek Merkez İlçe kongresinde de demokrasinin en güzel örneğini sergileyeceklerini belirtti. Merkez İlçe Başkanlığı için başka adayların da çıkacağını söyleyen Aydın, seçimin en adil şekilde yapılacağını vurguladı.

Aydın, kongrelerini tamamlayan AK Parti'nin seçimlerini demokratik bir şekilde yapmadığını söyledi. Aydın şu ifadeleri kullandı: AKP'nin yaptığı kongreler tamamen demokrasiden uzak demokrasinin koruyucusu olduğunu söyleyenlerin demokrasiye bir dayatmasıdır. Yukarıdan emri ver, şu kişi olsun de, haliyle kimse de korkusuna aday olamıyor. AKP Göynük İlçe Başkanı yukarının ‘çıkmayacaksın' dediği halde kendine güvenerek çıkmıştı, demokratik hakkını kullandı. Ancak şuan çeşitli baskılar gördüğünü söylemek istiyorum. Biz MHP olarak en başından beri demokrasiyi uyguluyoruz. Adaylarımız demokratik haklarını kullansın. Kim daha çok partimize hizmet etmek istiyorsa o kazansın. Kazanan, kazanmayan hepsi bizim kardeşimizdir. Bir olun. Genel Başkanımızın da mesajı bu şekilde. Diğer ilçelerimize tek adayla gittik. Oradaki partililerimiz o kişiyi istediklerini söylediler.. aşka adaylarımız da çıksaydı bu ayrışa katılırdı. Mustafa Çağan kardeşimiz şuan aday oldu. Kongreye 2 hafta var. Bu süre içinde diğer arkadaşlarımız da aday olabilir. Kendisine başarılar diliyorum”

MHP Merkez İlçe Başkan Adayı Mustafa Çağan ise zamanın taşın altına elini koyma zamanı olduğunu söyleyerek şu açıklamayı yaptı: Bugün burada, Milliyetçi Hareket Partisi gibi her daim ülke siyasetimizi yönlendiren v bundan sonraki süreçte de yönlendirmeye devam edecek kutlu bir davanın temsilcisi ola: partimizin Bolu Merkez ilçe Başkan Aday Adayı olduğumu kıymetli basın mensupla* arkadaşlarıma ve Milliyetçi Hareket Partisi camiasına duyurmak için toplanmış bulunmaktayız. Burada bulundukları için il başkanım ve il yöneticilerim olmak üzere dava arkadaşlarıma değerli misafirlerimize, burada bulunamayan kutlu davamız için yüreklerinin aynı istikamette attığına inandığım tüm ülküdaşlarımızdan ve kıymetli basın mensubu arkadaşlarımızdan Allah razı olsun. Sloganımız Yeni bir yıl, yeni bir yönetim” diyerek 11 Ocak 2015 Pazar günü yapılacak olan Milliyetçi Hareket Partisi Merkez ilçe Kongresinde sizlerin huzurunda Milliyetçi Hareke Partisi Merkez İlçe Başkanı Aday Adayı olduğumu açıklamak istiyorum.

Bu kutlu davada yola çıktığımız arkadaşlarımızla ortak düşüncemiz, kişilerin değil gidilen kutlu yolun önemli olduğunun bilincinde olduğumuzdur. Gün ilimizin ve ülkemizin içerisinde bulunduğu durumda bir kenara çekilip seyretme günü değil, taşın altına elini koyma günüdür. Gün koltuklarda oturma günü değil, sahalarda ülke için, hail için, davamız için koşturma günüdür. Bu nedenle bizler bu göreve talip olarak bu toprakları bize vatan olarak emanet eden yürekli vatansever insanlara layık olmaya kara ve söz verdik. Bizler bugün bu sorumlulukları alma vaktinin geldiğine inandığımız için buradayi2 Partimiz içerisinde bu görevi üstlenecek birçok arkadaşlarımız olabilir, temennimiz bu ruhu taşıyabilecek bu bayrağı dalgalandırabilecek başka arkadaşlarımızın da ada] olmasıdır. Böylelikle Bolu'da dostluk içerisinde demokratik bir kongre yaşatacağımızı inanıyoruz.

Milliyetçi Hareket Partisi Müslüman Türk'ün ahlakım ve yaşamını kendisine rehber edinmiş bir partidir. Dolayısıyla bu anlayışta küskünlüğe ve kırılmalara yer yoktur. Bu topraklar ve Türk milleti ülkücü camiadan ve Milliyetçi Hareket Partisinden çok şey bekliyor. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanımız Sayın Dr. Devlet Bahçeli'den başlayarak bütün teşkilatlarımız ile Milli ve Onurlu Türkiye” idealini sonuna kadar savunmaya devam edeceğiz. Kutlu tarihimizin ve partimizin bize öğretti en büyük ders ve sorumluluk budur” Haber Merkezi