Haftasonu yapılacak olan MHP İl Kongresi öncesi il başkan aday sayıları 3 oldu. Daha önce Merkez İlçe Başkanlığı'na aday olan ancak kazanamayan Mustafa Çağan partisinde yaptığı basın açıklaması ile İl Başkanlığına aday olduğunu resmen açıkladı.

HABER MERKEZİ

MHP birkaç gün sonra yapılacak olan İl Kongresi'ne hazırlanıyor. Mevcut İl Başkanı Mehmet Aydın, Gerede eski İlçe Başkanı Ümit Demir'in ardından Mustafa Çağan da İl Başkanlığına aday olduğunu yaptığı basın toplantısı ile kamuoyuna duyurdu. Çağan daha önce Merkez İlçe Başkanlığına aday olmuştu.

İl binasında basın mensuplarının karşısına çıkan Çağan, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu M. Kemal Atatürk, davamızın lideri Alparslan Türkeş ve bu yolda canını hiç düşünmeden vermiş ülkücü şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyorum. Rabbim bizleri onlara karşı mahcup etmesin. Ben Mustafa Çağan, atalarımın emaneti Türk topraklarında Müslüman Türk çocuğu olarak dünyaya geldim ve en büyük övüncüm Ülkücü olmaktır. Yeryüzünde bu makamdan daha büyük bir makam ve mertebe olduğuna inanmıyorum. Bunun için Mustafa Çağan kimdir sorusuna vereceğim cevap; Mustafa Çağan, her haliyle, yaşantısıyla ve nefes alışıyla Ülkücüdür. Bu geçmişte de böyleydi, Rabbimin izniyle son nefesimde de böyle kalacaktır. Biliyorum işimiz çok zor. Bugün MHP'nin Bolu'da bırakın oy sayısını üye sayısının 20 bin ve 30 binin üzerinde olması gerekiyor. Oysa biz 2 bin- 3 bin üyeden bahsediyoruz. Bu üye sayısıyla 7 Haziran seçimlerinde 40 bin oy alıp Milletvekili çıkartmanın zorluklarını gayet iyi biliyoruz. Bu davayı Köroğlu diyarı Bolu'da hak ettiği yerlere getirebilmek için milliyetçi hareket partisi merkez ilçe kongresinde aday olmuştuk. Bugün yine aynı düşüncelerle İl Kongresine adaylığımızı açıklıyoruz. Az önce söylediğim gibi biliyoruz işimiz çok zor. Ama bu yola baş koymuş insanların işi hiçbir zaman kolay olmadı. Peygamber efendimiz müşriklerle, Ebu Cehillerle mücadele ederken işi kolay değildi. Haçlı zihniyeti tarafından vatanımın 4 bir yanı parsellenmişken, İstiklal Harbinde M. Kemal Atatürk'ün işi kolay değildi. Fikri ve siyasi yönde Anadolu bataklığa giderken bu topraklara 9 ışıkla doğan Rahmetli Başbuğ Alparslan Türkeş'in işi hiç te kolay değildi. Onlar başardıysa, bizde onlardan aldığımız ilhamla başaracağımızdan eminiz. Biz sadece 24 kişiyle yönetime talip değiliz. 600 delegeyle ve 3 bin üyemizle birlikte bu yönetime talibiz. Bu anlamda çıktığımız bu kutlu yolun partimizin Bolumuzun ve ülkemizin geleceği adına hayırlara vesile olmasını temenni ederek saygı ve sevgilerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.