MHP Bolu Milletvekili adayları Şükrü Gülez ve Mihriban Budak Yerlikaya, sivil toplum kuruluşları ziyareti kapsamında Ziraat Odası ile Elektrikçiler ve Sanatkarlar Odası'nı ziyaret ederek destek istediler.

İlçe ve mahalle gezilerinin yanı sıra her gün sivil toplum kuruluşlarını da ziyaret eden MHP Bolu Milletvekili adayları Şükrü Gülez ve Mihriban Budak Yerlikaya, destek istemeye devam ediyor. Milletvekili adayı sabahın erken saatlerinde ilk olarak Elektrikçiler ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Yaman ve yönetimini ziyaret etti. Esnafların sıkıntılarının dile getirildiği ziyarette, milletvekili adayları seçim beyannamelerindeki kolaylıkları anlattı. Meslek gruplarının sıkıntılarını en iyi sivil toplum kuruluşlarının bildiğini söyleyen MHP Bolu Milletvekili Adayı Şükrü Gülez, Bildiğiniz gibi seçim çalışmaları kapsamında sivil toplum kuruluşları ile temaslarımızı sürdürüyoruz. Bu örgütlerimizle fikir alışverişinde bulunuyoruz. Milliyetçi Hareket Partisi olarak sivil toplum örgütlerine büyük önem veriyoruz. Bu örgütler bizlere, meslek gruplarının gerçek manada sıkıntılarını en iyi şekilde aksettiren temsilcilerdir” diye konuştu.

Elektrikçiler ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Yaman da adaylara başarılar dileyerek, Sivil toplum örgütlerine vermiş olduğunuz değerden dolayı sizlere teşekkür ediyoruz. Tabii ki esnafın sıkıntısı var. Bu sıkıntılar siyasi iradeyle giderileceği kanısındayım. Allah yar ve yardımcısınız olsun. İnşallah emekleriniz zayi olmaz. İnşallah Bolu'dan bir milletvekili çıkartırız” şeklinde konuştu.

Daha sonra Ziraat Odası'nı ziyaret eden MHP Teşkilatı, burada Ziraat Odası Başkanı Hakkı Fidan ve üyeler ile bir araya geldi. Ziyarette tarım alanlarının son durumu ve çiftçinin yaşadığı sıkıntılar dile getirildi. Türkiye'nin tarım ülkesi olmasına rağmen dışarıdan patates, mercimek ve saman ithal eder hale geldiğini söyleyen Milletvekili adayı Şükrü Gülez, Köylümüzün ve çiftçimizin sesi olan bir kurumun ziyareti olunca daha farklı duygulara bürünüyoruz. Seçim beyannamemizde çiftçimizin ve köylümüzün gelişimini ileriye dönük sağlayacak çok güzel projelerimiz var. Bugün mevcut siyasi iktidarın izlemiş olduğu politikalar sonucu en büyük sıkıntı köylümüz ve çiftçimizin üzerine yıkılmıştır. 2002 yılında 250 bin dönüm ekili arazi varken 200 bin dönüme düşmüş. Köylümüz ve çiftçimiz büyük sıkıntılara girmiştir. Tarım ülkesi olmamıza rağmen saman, patates, mercimek ithal eder hale geldik” ifadelerini kullandı.

Ziraat Odası Başkanı Hakkı Fidan ise milletvekili adaylarına köylülerin sıkıntılarını anlatarak şunları söyledi; Milletvekili adaylıklarınız hayırlı olsun. Sizin de dediğiniz gibi köylümüz ve tarımla uğraşan çiftçimiz hakikaten zor durumdalar. Eskiden bizim köylümüz Almanyalı gibiydi. Gurbetçiler yazın gelirdi. Bolu'dan dairesini alır, köylümüz de onlara mahsulünü satardı. Ama şuanda bankalara kredi kartını ödeyemeyen, mahsulü para etmeyen, çiftçilikten bezmiş, tarlasını bile ekmeyen çiftçi var. O yüzden köylüye faydalı olacak insanlar gelmesi gerekiyor.” Haber Merkezi