MHP İl Başkanı Mustafa Ramazan 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle yayınladığı mesajda AKP Hükümetine ağır ifadelerle yüklendi. AKP iktidarı döneminde yapılan haksızlıkları belirten Başkan Ramazan, Kadınları eve kapatıp sütanneliğini ve çok çocuk doğurmayı öneren AKP zihniyeti, kadının doğurganlığını öne çıkarmakta, kadını iş hayatı ve sosyal hayattan çekmek istemektedir” dedi.
MHP İl Başkanı Mustafa Ramazan, Dünya Kadın Günü'nde yayınladığı mesajla AKP iktidarını hedef aldı. AKP iktidarının kadını farklı algıladığını belirten Başkan Ramazan, İslami düşünceyi temsil ettiğini söyleyerek Müslüman halkımızın dini duygularını istismar eden AKP zihniyeti, kadınları çalışma hayatından çıkarıp erkeklere 2 katı gelir kazandırma sevdasındadır. Oysa emeğin % 60'ını veren kadın, gelirin % 10‘unu almaktadır. Peygamber efendimiz bundan 14 asır önce ticaretle uğraşan Hz. Hatice anamızla evlenmiştir. İslamiyeti ilk kabul eden insan Hz.Hatice, servetini İslam yolunda harcamıştır. Kadınları eve kapatıp sütanneliğini ve çok çocuk doğurmayı öneren AKP zihniyeti, kadının doğurganlığını öne çıkarmakta, kadını iş hayatı ve sosyal hayattan çekmek istemektedir. Yüce Allah'ımız eğer kadını erkekten farklı görseydi, farzları da farklı kılardı. İslamın ve imanın şartları kadın erkek her insan için eşittir. Zekat vermek, hacca gitmek gibi borçlar hem kadın hem erkek için farzdır. Kadınlar bu vecibelerini yerine getirmek için erkeklere muhtaç mı olmalıdır? AKP zihniyeti, son günlerde kadınların sütünü de ticaret malzemesi yapmak istemektedir. Kadının sütü, doğmuş olan çocuğunun rızkıdır. Bu kadından sütünü satmasını istemek, kendi çocuğunun rızkının kesilmesi anlamına gelmez mi? Kendi çocuğunun dışında başka çocuklara da süt vermesi istenen kadınlar besiye mi çekilecektir. Kadına süt yapması için kaç para verilecek, sütü kaça satılacaktır. AKP'nin çalışmayan kadınlar için düşündüğü ekonomik kalkınma projesi bu mudur?” dedi.
Açıklamasında kadının önemini anlatmaya kelimelerin yetmeyeceğini belirten Başkan Ramazan, Kadın, neslimizin devamlılığını sağlayan, evlatlarımıza eğitimi veren aile yapımızın temel taşıdır. Kadın, insanlık tarihi boyunca yeryüzünde hayatın sürekliliğinin vazgeçilmez ana unsurlarından biridir. Kadın, günlük hayatın devamında çok büyük sorunlar üstlenmesine karşın, son yüzyıla gelinceye kadar tüm toplumlarda ekonomik, sosyal, siyasal, kültürel tüm yapılarda erkekler egemen olmuş, kadınlar toplumsal yaşamda hak ettikleri yeri alamamıştır. Bütün kadınların toplumda layık oldukları saygın yeri alması, her alanda hak ettikleri gerçek statüye kavuşmaları, haklarına sahip çıkmaları ve sorunlarına çözüm bulunması bakımından önemlidir. Güzel ülkemizin fedakar kadınlarını anlatmaya, ne kelimeler ne de sayfalar yetmez. Sizler bir ana, sizler bir eş, sizler bir kardeşsiniz, sizler vazgeçilmezsiniz. Erkek egemen toplumuzda, eşitsizliğin ortadan kaldırılması yönünde büyük bir mücadelenin başlangıcı olan 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyor, saygılar sunuyorum” diye konuştu.