MHP İl Başkanı Mehmet Aydın parti binasında düzenlediği basın toplantısıyla kamu binalarına asılan pankartların kaldırılmamasına tepki gösterdi. Pankartların kaldırılma görevinin Bolu Valiliği'ne ait olduğunun altını çizen İl Başkanı Aydın, Söz konusu pankartın kaldırılması görevinin Valilik Makamına ait olduğu açıktır. 07.01.2014 tarihinde yaptığımız başvuruya rağmen pankartın hala kaldırılmamış olması; görevlilerin, görevlerini kötüye kullandıkları, ‘Görevin yerine getirilmesinde siyasi düşünce ayrımı yaparak, kişilerin yarar veya zararını hedef tutan davranışlarda bulunduklarını' düşündürmektedir” dedi.
MHP İl Başkanı Mehmet Aydın, parti binasında düzenlediği basın toplantısıyla AKP teşkilatları tarafından kamu binalarına asılan pankartların kaldırılmamasına tepki gösterdi.
Pankartlarla ilgili ilk şikayeti MHP Merkez İlçe Başkanlığının yaptığının altını çizen İl Başkanı Aydın, Son günlerde ilimiz Valilik meydanında bulunan Kardelen sinemasına asılan afiş; Bolu'nun siyasi gündeminde önemli bir yer almış, konu; yerel basınımızda yer aldığı gibi Ulusal basına da yer bulmuştur. Konu ile ilgili olarak ilk başvuru tarafımızdan yapılmıştır. Şöyle ki: 07.01.2014 tarihinde, Saat 9:30'da MHP Merkez İlçe Başkanımız Ruhi Doğanöz ve Merkez İlçe Yöneticilerimiz, konu ile ilgili şikayet dilekçesi hazırlamış ve Valilik Makamına sunmuşlardır. Ayrıca bu yazıyı elden takip ederek, dilekçenin üst yazısı yazılıp Emniyete gönderilene kadar, Valilik binasında beklemişlerdir. Daha sonra CHP yöneticilerinin de aynı konuda Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduklarını öğrendik.Bu vesile ile bu konuda AKP ile CHP yöneticileri arasında yapılan tartışmalardaki üslubu tasvip etmediğimizi, bizim üslubumuzun hiçbir zaman bu düzeyde olmayacağını ifade etmek isterim. Konu ile ilgili yasal başvuru yapılmasına rağmen bu güne kadar söz konusu afişin kaldırılmadığını görüyoruz. Basından takip ettiğimiz kadarıyla Bolu Valiliği konu ile ilgili olarak Bolu Emniyet Müdürlüğüne yazı yazmış, Emniyet Müdürlüğü ise Bolu Belediye Başkanlığına yazı yazarak pankartın kaldırılmasını istemiş ancak bu güne kadar gereği yapılmamıştır” dedi.
MEVZUAT NE DİYOR?
Mevzuata rağmen paknartların kaldırılmadığını belirten Başkan Aydın, “Anayasamızın 79.m.ne göre seçimlerin genel yönetimi ve denetimi için Yüksek Seçim Kurulu görevlendirilmiştir. 05.12.2013 tarih ve 28842 Sayılı Resmi Gazetede yer alan 554 Sayılı Yüksek Seçim Kurulu kararının İlan ve Reklam Yerleri başlıklı bölümünde: Siyasi partiler ve adayların seçim bürolarına 01.01.2014-29.03 2014 tarihleri arasında afiş,poster,pankart ve benzeri malzemeler asabilecekleri İlan ve reklam yerleri ile ilgili yasaklar başlıklı bölümünde : 01.01.2014- 29.03.2014 tarihleri arasında 298 sayılı kanunda belirtilen yerler dışında siyasi ilan ve reklam içeren afiş,poster,pankart veya siyasi parti bayrağı gibi malzemelerin asılmasının ve yapıştırılmasının yasak olduğu,aksi takdirde bu ilan ve reklamların kaldırılacağına,masrafların da ilgilisinden tahsil edileceği düzenlenmiştir. Aynı kararın, Belirtilen yasaklarla ilgili işlem yapma yetkisi başlıklı bölümünde ise: Bu konudaki yetkinin Seçimin başlangıç tarihi olan 01.01.2014-27.02.2014 saat 24,00'e kadar mülki makamlarda 28.02.2014-29.03.2014 tarihleri arasında İlçe seçim kurullarına ait olduğu belirtilmiştir. Yukarıda bahsettiğimiz mevzuata göre, söz konusu pankartın kaldırılması görevinin Valilik Makamına ait olduğu açıktır. 07.01.2014 tarihinde yaptığımız başvuruya rağmen pankartın hala kaldırılmamış olması; görevlilerin, görevlerini kötüye kullandıkları, ‘Görevin yerine getirilmesinde siyasi düşünce ayrımı yaparak, kişilerin yarar veya zararını hedef tutan davranışlarda bulunduklarını' düşündürmektedir. Bir kez daha yukarıda bahsi geçen pankartın kaldırılması için ilgilileri görevlerini yapmaya davet ediyoruz. Bu açık