Gerede basını ile kahvaltıda bir araya gelen MHP Gerede İlçe Başkanı Ümit Demir, Gerede'nin eksiklerini tayin edebilmek için yazılı bir anket çalışması yaptıklarını dile getirdi.
Demir; Geçen hafta bin kişi üzerinden bir anket yaptırdık. Gerede'de yaşayan insanların eksik kaldığını düşündüğü hizmetleri belirlemek adına önemli bir anket gerçekleştirdik” diye konuştu.
MHP Gerede İlçe Başkanı Ümit Demir, açıklamasında, önce insan, önce Gerede” sloganı ile çalışmalarını yapacaklarını vurgulayarak; Biz, topluma yukardan bakmıyoruz. Gerede'de yaşayan insanlar bütünüyüz. Tamamıyla erinmeden, gocunmadan toplumun içinde, her noktasında herkesin oturup görüşebileceği alanlara rahatlıkla giriş çıkabilen insanlarız. Gücümüz belli. Güçlü bir siyasi teşkilatız. Ekibimiz çok iyi,” dedi.
Gerede belediyesine geldiklerinde ilçeye istihdam sağlayacaklarını da işaret eden MHP'li Demir, hali hazırda tekstil firmaları ile görüşme yaparak, Gerede'ye yatırım sözü aldıklarını dile getirdi.
Erkekler dışında bayanların da çalışmak istediğini belirten Demir, Mahallelere oluşturabileceğimiz atölye ya da tesis ölçeğinde tekstil firmaları ile görüşerek, yatırımcılar ayarlıyoruz. Bunun yanında ayakkabı ve deri sektörü üzerine çalışacak firmalarla da görüşmelerimiz sürüyor,” dedi.
Ümit Demir, mevcut belediye başkanının seçim vaatleri arasında yer alan kemerciler ve galericiler sitesinin de adeta yalan olduğuna işaret ederek, Bu vaatler bu dönem yine yazılıp, çizilecek. Biz sorunları biliyoruz. Esnafın, vatandaşın içinde yer alıyor, sıkıntıları da çok iyi biliyoruz. Biz MHP olarak hemen her konuda Gerede halkının görüşlerine önem verecek, onlara danışacağız, soracağız. Yani halkla sürekli istişare içinde olacağız,” diye konuştu.
“Biz yaptık oldu,” anlayışının Gerede'ye zarar verdiğini ifade eden MHP Gerede İlçe Başkanı Ümit Demir, sürekli istişare içerisinde olacaklarına vurgu yaparak, konuşmasını şu örneklerle sürdürdü; Mesela, bir dönem çok konuşulan cezaevi Gerede'ye getirilmek istenilmedi, ama bakın ne oldu; bugün o cezaevinin konuşlandırıldığı Silivri, Türkiye'nin yüzde 90'ının bilmediği bir ilçe iken şu an herkesçe bilinen-tanınan bir ilçe oldu.
O cezaevi buraya kurulacaktı, o gün cezaevi ile ilgili toplantıya katılanlar şu an hala Gerede'de; hem siyasetin içerisinde hem de sivil toplum örgütlerinin başında. Yani hep aynı insanlar, kimseyi töhmet altında bırakmıyoruz ama bugün kentsel dönüşümle ilgili bir referandum yapıldı. Aynısı o dönem de cezaevi ile ilgili yapılmış olsaydı, sonuçları kesinlikle farklı olurdu. Bugün nüfusumuz en düşük 70 bin seviyelerinde idi. Olağanüstü bir ilçeye doğru gidecek, belki bir vilayet olabilecek bir pozisyondaydı. Zira, konumunuz mükemmel..”
Gazeteciler Günü nedeniyle ilçe basınını kahvaltıda buluşturan MHP'li Demir, 26 ocak pazar günü aday tanıtım toplantısı düzenleyecekleri bilgisini vererek, Terminal Düğün Salonu'nda düzenleyeceğimiz bu toplantımızda elimizdeki bütün projeleri, kadrolarımızda netleşen arkadaşlarımızı, yönetim kurulumuzu halkımızla buluşturacağız,” ifadelerine yer verdi.
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yerel basın mensuplarının gününü bir kez daha tebrik eden Ümit Demir, gazeteciliğin kutsal bir meslek olduğuna işaret ederek, Sizler, bizim için önemlisiniz,” mesajı verdi.