MHP MYK Üyesi Doç. Dr. Ruhi Ersoy Bolu'ya gelerek partisinde basın açıklaması yaptı. Açıklamalarında İktidarı ve ana muhalefeti eleştiren Ersoy, AK Parti'nin TİTAN Saadet Zinciri kurduğunu, CHP'nin ise Cumhuriyet kodlamalarından saptığını söyledi. Ersoy, partisinin kapatılan il başkanlıklarının yeniden yapılandırıldığını belirterek, MHP'nin bu gelişmelerle mücadele edecek güçte olduğunu belirtti. Ersoy, MHP bir paltoyu kışın sırayla giyenlerin partisi. Azı çok bilenlerin, yoku paylaşanların partisidir” dedi.
Bolu'ya gelen Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi Doç. Dr. Ruhi Ersoy, hem ülke gündemini hem de yerel gündemi değerlendirdi. Ersoy, her ne kadar Bolu'da MHP'nin yerel seçimlerde iddialı gibi görünmediği tartışmaları olsa da ve CHP ve AKP arasında bir çekişmenin görüldüğü gözükse de insanların artık üçüncü bir yol aradığını söyledi ve şöyle konuştu:
“EKONOMİ İFLAS ETTİ”
“AKP'nin ekonomi politikasının iflas etmesi, artık bu ülkede insanlar hayvancılık yapan insanlar kendi hayvanlarına saman yediremez oldular. Bu memlekette samanın fiyatı buğdayın fiyatından pahalı hale geldi. Ardahan'da büyükbaş hayvancılık yapanlar makarnayı haşlayıp saman yerine hayvanlarına vermeye başladı. Bu ekonominin ne duruma geldiğine ilişkin en büyük göstergesidir. Niğde ve bolu başta olmak üzere patates üreticileri isyandalar. Ve ürettiklerinin hiç birisinin işe yaramadığı gözükmekte. Hala dünya şampiyonluğumuz akaryakıtta devam ediyor. Nakliye işi yapan insanlar Bolu'dan bir yük alıp İzmir'e gittiklerinde bundan 6 yıl öncede aynı fiyatı alıyorlardı şimdi de aynı fiyatı alıyorlar. Ama 6 yıl önceki mazot ücreti ile bugün ki mazot ücreti arasında yüzde 200 oranında bir artışı görüyoruz. Yani Türkiye'deki ekonomi verilerine bakıldığında bir sanal iyileşme görüntüsü insanlara veriliyor ve gündelik yaşamlarının içinde insanlar hep yarınlarını tüketerek var oluyorlar. Yani bugün bu masanın etrafında dahi kredi kartlarının ekstrasının en limitini ödeyerek takla attırıp yarınlarıyla hayatını idare ettiren insanlarla doluyuz. Her ne kadar alım satım noktasında hareketlilik var gibi gözükse de sanal ve elde olmayan paralar üzerinden hareket ettiğini çok rahatlıkla görüyoruz. Daha önce cebimizde kredi kartı yoktu. Parayı komşudan ya da dosttan arkadaştan harçlık istiyorduk. Ay başında tabi vermek zorundaydık. Denkleştirmek gibi bir zorunluluğumuz vardı. Ama şimdi cebimize konulan kredi kartı ile yarınlarımızı 2,3,5 ay öncemizi çok rahatlıkla harcayabiliyoruz. Canımızın istediğini alıyor gibi gözüksek de onu ödeme notasında yarınlarımızı tüketmeye başlıyoruz.
“ZENGİNLİK, AKP'NİN TİTAN SAADET ZİNCİRİNDE”
Bir zenginlik varmış gibi gözükebilir. Arabalar evler ama hangisinin nakit parayla ve sorunsuz alındığına dair sorular sorulduğunda bunların hiç birisinin normal olmadığı gözüküyor. Bu taraftaki anormallik almış başını giderken misakı milli ile son noktaya geldiğimiz önsözünü Çanakkale'de son sözünü Lozan'da söylediğimiz üniter milli devlet yapımızın da tasfiye edilme sürecine girmesi elimizdeki son kalenin son barınağın son yurdun son vatanın da kendi içinde sistem olarak tartışılmaya başlandığı bir süreç yaşıyoruz. O halde bütün bunların içinde Türk milleti bu süreci görmeyecek mi? Elbette ki görecek. Onun için bolu özeline geldiğimizde geçen yerel seçimlerde 40 küsur bin AKP'nin 40 ya da 30 küsur bin CHP'nin oylarını görüp de MHP'nin aldığı düşük oya bakıp MHP'nin Bolu'da iddiasız görenler yanılıyorlar. MHP'nin çıkartacağı adaylarla ortaya koyacağı yönetim anlayışı ile AKP'nin gidişatından rahatsız olup ona bir şekliyle kredi veren insanımızın tekrar o krediyi geri alacağını düşünüyoruz. Çünkü bir şekliyle tayip Erdoğan'ın Sayın Başbakan'ın