Bolu Bağışçılar Vakfı'nın elma üretimin yenilenmesi maksadıyla yaklaşık iki yıl önce başlattığı ‘Seben Elma Üretimini Yenileme Projesi' seminer ve eğitimlerle devam ediyor.

A.İ.B.Ü Seben İzzet Baysal Meslek Yüksekokulu konferans salonunda gerçekleşen eğitim; Seben Kaymakamı Osman Sayılır, Seben Belediye Başkanı Süleyman Özbağ, Tarım İl Şube Müdürü Veysel Ekinci, A.İ.B.Ü bahçe bitkileri öğrencileri ve Seben halkının katılımıyla gerçekleşti. Isparta Eğirdir Meyvecilik Enstitüsü uzmanları tarafından verilen meyvecilik semineri sonrasında Bolu Bağışçılar Vakfı Elma üretimi uygulama bahçesinde budama ve meyvecilik eğitimleri elma üreticilerine uygulamalı olarak gösterildi.

Açılış konuşmasını yapan Bolu Bağışçılar Vakfı Genel Sekreteri Öznur Akkaya, Bolu'nun kalkınmasına tarımın ve çiftçinin gelişimine yönelik, yenilikçi projelerle çalışmalarına devam edeceklerinin altını çizerek, Kalkınmaya yönelik taleplerinizi, projelerinizi sizin de istekleriniz doğrultusunda karşılamaya hazırız. Bu süreç boyunca dönemsel olarak gübreleme, ilaçlama, sulama gibi eğitimler de verilecektir. Proje paydaşlarımız olan Bolu Belediyesi, Seben Belediyesi, Seben Kaymakamlığı, A.İ.B.Ü, Tarım il ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Seben Belediye Başkanı Süleyman Özbağ ise, Bu sürecin hikâyesi Bağışçılar Vakfı Başkanı Şerafettin Erbayram, ben ve dönemin ilçe kaymakamı Alper Balcı ile birlikte Isparta Eğirdir Meyvecilik Enstitüsünü ve elma bahçelerini ziyaret etmemizle başladı. Bugün de bu noktaya geldi. Seben için böyle önemli bir projeye öncülük eden Bolu Bağışçılar Vakfı Başkanı Şerafettin Erbayram'a Eğirdir Meyvecilik Enstitüsüne teşekkür ediyorum” dedi.

Soru cevaplarla söyleşi tadında geçen eğitim sonrası bahçede uygulamalı budama çalışmaları yapıldı. Gerçekleşen programın ardından A.İ.B.Ü Seben İzzet Baysal Meslek Yüksekokulu Müdürü Hasan Lök gerçekleşen programla ilgili şunları söyledi: Seben'de tarım çok önemli bir sektör. İş kolu olarak elmacılık. Bugün yapılan toplantıda da bizim okulumuzun tarım bölümüyle buradaki üreticilere Bağışçılar Vakfı'nın önderliğinde topladık. Bağışçılar Vakfı'na teşekkür ediyorum. 10 dönümlük elma fidanı var burada. Burada bir ders yapıldı. Dersten sonra uygulama yapıldı. Bu organizasyonu Bağışçılar Vakfı yaptı.” Haber Merkezi