Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, 130 bin metrekare büyüklüğünde kent meydanı çalışmasının sürdüğünü belirtti.
Yılmaz, yaptığı açıklamada, belediye ekiplerinin yaklaşık 9 yıldır Şehir Meydanı Projesi üzerinde hazırlıklar yaptığını, projenin ilk etabının 15 Nisan'da tamamlanacağını açıkladı.
Kent merkezindeki çalışmalar nedeniyle vatandaşları sıktıklarını kaydeden Yılmaz, 15 Nisan'dan sonra yapılan çalışmalar kendini göstermeye başlayacak. Haziranda çok ciddi şekilde kent merkezinde toparlanma olacaktır” dedi.
Bolu'nun doğal güzellikleriyle Türkiye'nin gözde mekanlarından olduğunu vurgulayan Yılmaz, Bütün amacımız, doğa ile uyumlu bir kent oluşturabilir miyiz, onun için çalışıyoruz. Yaptığımız tüm çalışmalar senaryo gereğidir. Çalışmaların sona gelmesiyle vatandaşlar da bunu hissedecektir. Çalışmalar bittiğinde Bolu, yaşanabilir kentler içinde en iyilerinden bir tanesi olacak” şeklinde konuştu.
Birçok büyük projeyi hayata geçirdiklerini ve geçirmeye devam edeceklerini dile getiren Yılmaz, Bu projelere Bolu'nun sahiplenmesini istiyoruz. Bu projeler bizim değil, Bolu halkının. Onların izni olmadan hiçbir şey yapamayız. Yapılan çalışmaların hepsi çevreci çalışma, üniversite ve turizme yönelik çalışmalar. Burada Şehir Meydanı Projesi yapıyorsak, bu proje gelecekte 130 bin metrekareye çıkacaksa ve Tahrir Meydanı'ndan da büyük bir proje ise dünyada yarışacak projelerden birine dönüşecek. Bunun gibi projeler bittiğinde insanları cezbedecek."