17 bakanlığın yardımcılıklarına gerçekleşen atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Bolulu iki Bakan Yardımcısı aynı görevlerine devam edecek. Resmi Gazete'de yayınlanan atama kararı şöyle: Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın açık mevcut bulunan Bakan Yardımcılığına Metin Yılmaz, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın açık mevcut bulunan Bakan Yardımcılığına Fatih Metin tayin edildi. Alınan bu kararların ardından Metin ve Yılmaz Bakan yardımcılığı görevlerine devam edecek.

Resmi Gazete'de bulunan atama kararına göre, Adalet Bakanlığı'nın açık mevcut bulunan Bakan Yardımcılığına Veysi Kaynak tayin edildi. Avrupa Birliği Bakanlığı'nın açık mevcut bulunan Bakan Yardımcılığına Dr. Alaattin Büyükkaya'nın atanması makul görüldü.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın açık mevcut bulunan Bakan Yardımcılığına Prof. Dr. Davut Kavranoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın açık mevcut bulunan Bakan Yardımcılığına Halil Etyemez, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın açık mevcut bulunan Bakan Yardımcılığına, Muhammet Balta'nın atanmasına karar verildi.

Dışişleri Bakanlığı'nın açık mevcut bulunan Bakan Yardımcılığına Büyükelçi Ali Naci Koru, Ekonomi Bakanlığı'nın açık mevcut bulunan Bakan Yardımcılığına Adnan Yıldırım, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın açık mevcut bulunan Bakan Yardımcılığına Metin Yılmaz getirildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın açık mevcut bulunan Bakan Yardımcılığına Kutbettin İstek, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın açık mevcut bulunan Bakan Yardımcılığına Fatih Metin, İçişleri Bakanlığı'nın açık mevcut bulunan Bakan Yardımcılığına Vali Osman Güneş, Kalkınma Bakanlığı'nın açık mevcut bulunan Bakan Yardımcılığına Mehmet Ceylan, Maliye Bakanlığı'nın açık mevcut bulunan Bakan Yardımcılığına da Abdullah Erdem Cantimur tayin edildi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın açık mevcut bulunan Bakan Yardımcılığına Orhan Erdem, Milli Savunma Bakanlığı'nın açık mevcut bulunan Bakan Yardımcılığına Hasan Kemal Yardımcı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın açık mevcut bulunan Bakan Yardımcılığına Dr. Nurettin Akman, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın açık mevcut bulunan Bakan Yardımcılığına ise Yahya Baş'ın ataması yapıldı.