Haber Merkezi

Bolu'da faaliyet gösteren amatör futbol kulüpleri ile Karaçayır'da kahvaltıda bir araya gelen Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Metin Yılmaz, Bolu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yahya Şahan, Bolu ASKF Başkanı Zekeriya Gökmen ile Bolu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileriyle bir araya geldi.

Bakan Yardımcısı Yılmaz, spor kulübü idarecileri ile tek tek tanışarak, kendi kulüpleriyle ilgili bilgiler aldı. Genel anlamda Bolu'ya yapılan spor tesisi yatırımları hakkında spor kulübü yetkililerine açıklamalarda da bulunan Yılmaz, Bolu'nun spor turizminin merkezlerinden biri olması için çalışmaların hızla devam ettiğini bildirdi. Yapımı devam eden tesislerin tamamlanmasıyla, uluslararası organizasyonların ve kampların yapılabileceği bir kent olma yolunda, Bolu'nun sağlam adımlarla, planlandığı şekilde ilerlediğini söyledi.

Bolu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yahya Şahan da yaptığı konuşmada, yapımı tamamlanarak hizmete giren, halen yapımı devam eden ve hali hazırda ihale aşamasında olan yapımına önümüzdeki günlerde başlanacak tesislerin ilimize kazandırılması konusundaki destek ve çabalarından dolayı, Yılmaz'a teşekkürlerini sundu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakan Yardımcısı Metin Yılmaz; daha sonra yapımı halen devam eden ‘Sporcu Eğitim Merkezi' inşaatına geçerek incelemelerde bulundu. Yüklenici firma ve Bolu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yetkililerinden bilgi alan Yılmaz, incelemelerine geçtiğimiz günlerde hizmete giren 2 adet sentetik zeminli futbol sahası ve amatör evini gezerek devam etti. Bolu ASKF Başkanı Zekeriya Gökmen ile Türkiye Futbol Federasyonu Bolu Temsilcisi Cemalettin Metin'den Amatör Evi hakkında bilgi alan Metin Yılmaz, tesis içinde sosyal alan olarak kullanılacak yerin önemini vurguladı. Spordaki rekabetin sadece saha içinde kalması gerektiğini, saha dışında da sporcuların tesis içinde oluşturulacak sosyal alanlarda, farklı etkileşimler içinde bulunarak ebedi dostluklar kurabileceklerini söyledi.

Geçtiğimiz günlerde Karaçayır'da temeli atılan Gençlik Merkezi inşaatında da incelemelerde bulunan Bakan Yardımcısı Yılmaz, tesisin tamamlanma dönemi ve içeriği hakkında yetkililerden bilgi aldı. 2015 yılının ilk aylarında tamamlanarak hizmete girmesi planlanan 3000 kişilik spor salonu inşaatını da gezen Yılmaz, tesisin tamamlanmasının ardından farklı spor dallarındaki uluslararası organizasyonların Bolu'nun ev sahipliğinde yapılabilmesi için gerekli girişimlere şimdiden başlandığını söyledi.

Son olarak önümüzdeki günlerde tamamlanarak hizmete girmesi planlanan, Aşağısoku bölgesindeki sentetik yüzeyli futbol sahasını gezen Metin Yılmaz, bu tesisin hizmete girmesinin ardından, yanına bir de Türkiye'de ilk olacak Çim Hokeyi sahasının yapılacağını söyledi. Olimpik olmasına karşın ülkemizde yeni sayılabilecek bir spor dalı olan çim hokeyinde, Bolu'da tamamlanması ile gerek yarışma organizasyonları gerekse kamp organizasyonları anlamında uluslararası bir merkez olacağını vurguladı. Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakan Yardımcısı Metin Yılmaz yaptığı görüşme ve incelemelerin ardından Bolu'dan ayrıldı.