CHP'nin Dörtdivan Müftüsünü işaret etmesi üzerine, Müftülükten bilgi istendi!

AK Parti Bolu Milletvekili Adayı Fatih Metin, kamuoyunu meşgul eden ‘ayyaş' polemiğinde son noktayı belgelerle koydu. Konunun araştırılması istemiyle İl Müftülüğüne başvuruda bulunduğunu belirten Metin, Dörtdivan Müftüsünün Yapılan sohbet esnasında ‘ayyaş'kelimesi kullanılmamıştır”ifadelerinin yer aldığı dilekçeyi basınla paylaşarak, CHP'nin iftiraya dayalı siyasetini çürüttü. İddiaların sahipleri hakkında hukuki sürecin başladığını belirtti.

AK Parti Bolu Milletvekili Adayı Fatih Metin, bugün parti binasında düzenlediği basın toplantısı ile Kıbrıscık halkına ‘Ayyaş' dediği yönünde CHP'lilerin asılsız iftiralara ilişkin son noktayı koydu. Metin, İl Başkan Vekili Nurettin Doğanay, Milletvekili Adayları Ali Ercoşkun ve Fehmi Küpçü, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer, Kıbrıscık ve Dörtdivan ilçe başkanları ve belediye başkanlarının katılımıyla düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

ARTIK BU TİYATROYA SON VERME ZAMANI GELDİ

AK Parti'nin dedikoduyla, yalanla, iftirayla ve buna benzer siyaset dışı ve insanlık dışı bir takım yollarla işi olmadığını, AK Parti'nin tek yolunun hizmet yolu olduğunu vurgulayan Metin, Ne yazık ki 3-4 gündür oynan bir tiyatro var. Artık bu tiyatroya bir son vermek gerekti. Dolayısıyla bugün bu tiyatroya bir son verelim. Bu tiyatro oyuncularını da artık sahne dışına atma zamanı geldi” dedi.

TUTUŞUNCA İFTİRAYA DÖRT ELLE SARILDILAR

Oynanan tiyatronun başrolünde CHP'li siyasetçilerin olduğunu söyleyen Fatih Metin, Bu oyuncular panikteler. Neden panikteler? Çünkü AK Parti milletvekilleriyle, il ve ilçe teşkilatlarıyla, belediye başkan ve meclis üyeleriyle, il genel meclisi başkan ve üyeleriyle, velhasıl her kademesiyle sahayı nasıl domine ettiğini gördü. Bizler kısa zamanda Bolu'da 3-0 ve Türkiye'de tek başına iktidarı yakalayacak desteği vatandaşımızdan gördük. Tabi bizle beraber onlar da gördü ve görünce paniğe kapıldılar. Daha düne kadar eli cebinde son 7 Haziran seçimlerinde alınan sonuçla milletvekilliğini garanti görenler tutuştular. Tutuşunca anlatacak bir şeyleri de olmayınca bir duyum üzerine de buna dört elle sarıldılar. Dedikoduyu sahiplendiler ve bu dedikodu üzerinden Kıbrıscıklı vatandaşlarımızı kullandılar, vatandaşlarımızı üzdüler. Bunlara hak ettikleri cevapları her yerde ifade etmeme rağmen bunlar ısrarla meselenin üzerinde yalan söylemeye iftira atmaya devam ettiler” diye konuştu.

İDDİA EDEN, İDDİASINI İSPATLAMAKLA MÜKELLEFTİR

Metin, CHP'lilere hukukun temel ilkesi olan ‘iddia eden, iddiasını ispatlamakla mükelleftir' sözünü hatırlatarak, Biz bunu ifade ettiğimizde bunun iddia ispatı olarak birisinin önüne de metin koyarak kameraya çekmişler. Öyle ki metinden okuduğu her halinden belli oluyor. Zaten tipinden de nasıl bir adam olduğu belli. O şahıs kendi ifadesinde diyor ki müftü şahit, bizde gereğini yaptık. Bolu il müftülüğüne dilekçe vererek, bu iddianın tarafınızdan araştırılarak tarafıma bilgi verilmesi diye müracaatımı yaptım. Çünkü bunlar laf ebeliği ile vatandaşın kafasını karıştırdıkları için”ifadelerini kullandı.

MÜFTÜ'DEN CHP'LİLERİ YALANLAYAN SÖZLER

Fatih Metin, her zaman bilgi ve belgeye dayalı konuştuklarını belirterek Bolu Müftüsü İzani Turan tarafından tarafında gönderilen dilekçeyi basın mensupları ile paylaştı. Metin, Bolu İl Müftülüğü'nün soruşturmasından sonra tarafıma kişiye özel zarfta gönderilen cevap metnini sizlerle paylaşıyorum: Makamımıza verilen 20.10.2015 tarihli Fatih Metin'in dilekçesine dair bilgim istenmektedir. Anılan tarihte yapılan ziyaret esnasında (Belediye Başkanı ve heyetle) makamda normal sohbet yapılmıştır. İlçenin dini çalışmaları ve hizmetleri konusunda konuşulmuştur. Yapılan bu sohbet esnasında Kıbrsıcık ilçe halkı için de ‘ayyaş' kelimesi kullanılmamış ve hakaret edici bir söz duymadım. Bilgilerinize Arz ederim. Dörtdivan İlçe Müftüsü Mustafa Topsakal”

“CHP'Yİ ÖZÜR DİLEMEYE DAVET EDİYORUM”

Asılsız iddiaların sahipleri için hukuki sürecin başladığını belirten AK Partili Fatih Metin, CHP'lileri Kıbrıscık halkından özür dilemeye davet ederek, Bu iftiraya bu çirkin saldırıya alet ettikleri Kıbrıscık halkından CHP yetkililerini özür dilemeye davet ediyorum. Çünkü bu iddiaya sarılarak bu dedikoduya sarılarak oluşturulan iftirayla Kıbrıscık halkını bizzat kendileri küçük düşürmüştür. DolayısıylaKıbrıscık halkına onların özür dilemesi gerekmektedir”diye konuştu. Haber Merkezi