Bir sürü proje ilan ediyoruz. Bu projeler normal belediye geliri ile yapılacak işler değil. Biz neye güveniyoruz? Hükümetimize güveniyoruz. İstikrar için Bolu'da bize destek olun." dedi. Metin, yerel yönetimler ile merkezi hükümet uyumuna ilişkin de, "Bir kuş olarak düşünün hizmeti. O kuşun bir kanadı Recep Tayyip Erdoğan diğer kanadı Bolu. İki kanat iyi bir şekilde çırparsa kuş da hedefine gider ama kanadın biri kırık olursa tek kanatla gideceği yer belli." diye konuştu. Metin ayrıca, 2004 yılında Bolu Belediyesi'nin personel maaşlarını ödeyemediğini de açıklayarak, "Bizim devraldığımız belediye, memur maaşlarını, işçi maaşlarını ödeyemiyordu. Sanki 15 sene önce kendileri yokmuş gibi bugün çıkıyorlar kendi kendilerine bir takım vaatlerde bulunuyorlar” ifadelerini kullandı.

Tarihi yerel seçimlere 9 gün kala Cumhur İttifakı AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Fatih Metin, Bolu'da yaşayan Ordulular ile Ordulular Derneği'nde bir araya geldi ve projelerini anlatarak soruları yanıtladı. Bolu'da yaşayan Ordululara Bolu'yu daha güzel yarınlara taşımanın gayreti içinde olacağının sözünü veren Fatih Metin, Bolu'nun işini ve aşını arttırmayı hedeflediklerini anlatarak, bu kapsamda sanayi ve turizm yatırımlarının önünü açacaklarını ve 5 yılda Bolu'ya ek 10 bin istihdam sağlayacaklarını söyledi.

"İSTİKRAR İÇİN BOLU'DA BİZE DESTEK OLUN"

Bolu Belediyesi'nin gelirlerine değinen Metin, belediye bütçesini halktan toplanan vergiler ile belediye hizmetlerinden alınan paraların oluşturduğunu belirterek, "Gelir belli, gider belli. Bir sürü proje ilan ediyoruz. Bu projeler normal belediye geliri ile yapılacak işler değil. Biz neye güveniyoruz? Hükümetimize güveniyoruz. 9 ay önce bir tercih de bulundu Türkiye ve %52 oyla cumhurbaşkanının seçti. Cumhurbaşkanı da kabinesini kurdu hükümetini kurdu. Meclis'te Ak Parti Milliyetçi Hareket Partisi beraberliği söz konusu ve Allah'a çok şükür de yolumuza o şekilde devam ediyoruz. Güçlü bir hükümet istikrarlı bir hükümettir. İstikrar için Bolu'da bize destek olun." dedi.

"O KUŞUN BİR KANADI RECEP TAYYİP ERDOĞAN DİĞER KANADI BOLU"

Yerel yönetimler ile merkezi hükümetin uyumunu kuş benzetmesi ile örnekleyen Metin, "Bir kuş olarak düşünün hizmeti. O kuşun bir kanadı Recep Tayyip Erdoğan diğer kanadı Bolu. İki kanat iyi bir şekilde çırparsa kuş da hedefine gider ama kanadın biri kırık olursa tek kanatla gideceği yer belli." diye konuştu.

"PERSONEL, İŞÇİ MAAŞLARINI ÖDEYEMİYORLARDI"

2004 yılında CHP'li Bolu Belediyesi'nin personel maaşlarını ödeyemediğini söyleyen Metin, "Bizim devraldığımız belediye, memur maaşlarını, işçi maaşlarını ödeyemiyordu, yarım maaş ödüyordu. 12 maaş içerde ikramiye alacağı vardı işçinin. Yani 2004'te biz kimden devraldık? CHP'den devraldık. CHP'den devraldığımız belediye bu belediye. Sanki 15 sene önce kendileri yokmuş gibi bugün çıkıyorlar kendi kendilerine bir takım vaatlerde bulunuyorlar. Daha doğrusu vaat dedikleri de hepsi bizim projelerimizden taklit edilerek sizlere aktarılan şeyler." ifadelerini kullandı.

"BUNLARIN HİÇ HAZIRLIĞI YOK"

Metin, CHP'li Özcan'ı da eleştirerek, "Tam 115 gün konut konuşmadı, baktı konuta müthiş bir talep var, kalktı benim ifadelerimin aynısını kullanarak Bolu'da konut yapacağız dedi. Bir de aynısını kullanıyor utanmadan. Çünkü ürettikleri bir şey yok üretecekleri bir şeyde yok vatandaşın karşısına çıkacakları bir şey de yok." dedi. Özcan'ı Bolu'da ve ülkede yaşanılan olumsuz gelişmeleri ajite etmekle suçlayan Metin, "Buna müsaade etmeyin, bizim dediğimizi bu. Bunların hiç hazırlığı yok, inanın hiçbir hazırlığı yok. Şöyle tarif ediyorum; biliyorsunuz ki Peygamber efendimiz bize ölüm tefekkürü yapın der her gün. Neden? Mezara girdiğini hayal edersin ki kendine gelirsin, ölüm hatırlarsın bu dünyada da ona göre dikkatli davranırsın. Sizden de rica ediyorum bir dakikalığına CHP iktidarının bir tefekkür edin. Bir dakikalığına gözünüzü kapatın deyin ki 'Bu adamlar iktidara gelse ne olur?" diye konuştu.

"EKSİKLERİ, HATALARI GÖRMEK VE GEREĞİNİ YAPMAK BİZE AİTTİR"

Makam derdinin olmadığını da söyleyen Metin, "Bizim derdimiz hizmet. Bize şerefli bir görev verilmiş, bu şerefli görevi en iyi şekilde taşıyıp sizlere hizmet etmek en büyük amacımız. Eksiklerimiz var mı? Var tabii ki. Her şey tozpembe değil. Hatalarımız var mı? Var. Yanlışlarımız var mı? Var. Ama şundan emin olun ki bu eksikleri görme, yanlışları görme, hataları görme de bize aittir ve gereğini yapmak da bize aittir. Bu seçimin telafisi yok. Allah'ın izniyle dört buçuk sene seçim olmayacak. O nedenle çok dikkatli bir şekilde yani kırgınlık olabilir, kızgınlık olabilir, dargınlık olabilir. Sizlerden ricamız lütfen bu kırgınlıklarınızı kızgınlıklarınızı dargınlıklarınız bir kenara bırakıp sizlerden bu konuda anlayış bekliyoruz. Cumhur ittifakı olarak sizlere layık bir şekilde hizmet edeceğimizden şüpheniz olmasın." ifadesini kullandı. A. Haktan Yamantürk