METE KALKAVAN BOLUSPOR'U ATEŞ ÇUKURUNA ATTI
PTT 1 liginin 30 haftasında Boluspor yine puan çıkartamadı. Geride kaldı 8 kritik hafta. Hesap kitap başladı ligin ilk yarısında belirtmiştim 44 puanı hanesine yazdıran korkulu rüya görmez diye ama biz galiba 44 puanı bu yıl göremeyeceğiz. 41- 42 puanlar ligde kalmak için yeterli olabilir. İkili hatta üçlü averaj hesapları o bunu yenerse biz üç puan alırsak teorileri başladı Boluspor'un işi sıkıntılı.
Bugünkü Mersin İdmanyurdu maçı Boluspor için oldukça önemli idi. Her şeyden önce Çuvaldızı kendimize batıralım. Kendi sahanda galibiyet lazım, tek santrafor oynuyorsun. Tek santrafor oynayan İskender iri-yarı Mersin'li savunma oyuncuları karşısında özellikle hava toplarında çok etkisiz kaldı. Kümede kalma mücadelesi yapan bir takımın çok daha hırslı ve agresif olması gerekir ama bu gün Boluspor'da bunu göremedik tabir yerinde ise rakibin boğazına basacaksın. Nefes aldırmayacaksın. Boluspor' da Adem ve birazda Alp dışında agresif oyuncu yok gibiydi.
Engin hoca daha çok savunma güvenliğini ön planda tutarak, hızlı adamlarla etkili olmak ve golü bulmak üzerine oyun kurgusunu oluşturmuş. Bunlardan birinde de Alp'in nefis pasında Emre golü buldu. Alp ERGİN günün başarılı bir performans ortaya koydu. Adem ve Zlatkov da günün mücadeleci oyuncuları arasında sayılabilir. Özellikle ikinci yarının başlamasından sonra Mersin takımı baskılı bir oyun ortaya koydu. Bunda Mete KALKAVAN'ın da katkısı vardı. Özellikle Kayabaşı Dimitrov değişikliğinden sonra Boluspor daha da ne yaptığını bilmez bir takım haline geldi, Dimitrov ne oynadı anlaşılmadı hemen hemen sıfır katkı sağladı. Oyuna sonradan dahil olan seyircinin çok şey beklediği genç Atabey'de beklentilere cevap veremedi.
Maçın hakemi FİFA kokartlı Mete KALKAVAN adeta Bolusporu ateşten çukurun içine itti. Eskiden Fifa kokartlı hakem denilince essahtan hakemler akla gelirdi günümüzde Fifa kokartı da ucuzladı galiba. Mete KALKAVAN'ın Boluspor aleyhine verdiği penaltı da top kısa mesafeden, düşmekte olan Cemil'in muhtemel destek koluna çarpıyor. Bana göre 1- mesafe çok yakın oyuncunun elini kolunu saklama şansı yok. 2-topun çarptığı el, kol oyuncunun düşerken doğal konumunda bu nedenlerle penaltıya karar verilmemeliydi. Bana göre penaltı kararı yanlış. Hadi Penaltıyı verdin Penaltı vuruşu sırasında yapılan ihlaller ne olacak. Oyun kuralları kitabı 14 KURAL penaltı ile ilgili ihlaller bölümü Atışı kullanan oyuncunun takım arkadaşı topa vurulup hareket etmeden yani oyuna girmeden önce ceza alanına girerse 1 – Gol olmuşsa atış tekrar edilmeli 2- Gol olmamışsa oyun savunma yapan takımın kullanacağı bir endirekt serbest vuruşla başlatılır” der. Bu maçtaki pozisyonda 4 Mersin'li oyuncu top oyuna girmeden ceza sahasına girdiler. Madde ikideki gibi Mehmet YILDIZ penaltı vuruşundan doğrudan golü atamayıp Atacan'dan dönen topa ikinci kez dokunduğu yerden endirekt serbest vuruş olmalı.
Maç boyu hakem kanaatini misafir takımdan yana kullanan Mete KALKAVAN 46 dakikadan Mersin İdmanyurdunun golü bulduğu 66 dakikaya kadar, Boluspor aleyhine verdiği kararlar ve Boluspor atakları başlarken avantaj uygulamayıp verdiği uyduruk serbest vuruşlar hakikaten MANİDAR.