Kocaeli'ne tayini çıkan DHA Bolu Büro Şefi Mesut Çatak için meslektaşları Bolu Gazeteciler Cemiyeti'nde veda gecesi düzenledi. Gecede, 15 yıllık görev süresi boyunca Bolu'ya katkılarından dolayı Mesut Çatak'a plaket verildi.

12 Kasım depreminde Bolu'ya geçici görev için gelen ve daha sonra Doğan Haber Ajansı Bolu Büro Şefi olarak göreve başlayan Mesut Çatak, 15 yıl sonra yeniden Kocaeli'ne gönderildi. Tayini çıkan Çatak için Bolu Gazeteciler Cemiyeti Sosyal Tesisleri'nde veda gecesi düzenlendi. Gecede bir araya gelen basın mensupları, 80'li yıllardan bu yana yaşadıkları anıları anlatarak eğlenceli dakikalar yaşadı. Gazetecilerin deprem dönemi ve sonrasında yaşadığı olaylar, hem hüzünlendirdi hem de kahkahalara neden oldu.

“BİZE KATKILARI ÇOK”

Gecenin ilerleyen dakikalarında söz alan BGC Başkanı Bülent Velioğlu, Bugün bizim için hüzünlü bir gece oldu. 15 yıldır bu meslekte bizlere katkı sağlayan, üzerimizde emeği bulunan Mesut ağabeyimizi Kocaeli'ne gönderiyoruz. Kendisi görev süresi boyunca kentimize büyük katkılar sağladı. Gazeteci arkadaşlarım adına kendisine çok teşekkür ediyorum. Yeni görevinde başarılar diliyorum” dedi.

“İÇİMDE BURUK SEVİNÇ VAR”

Gecede duygulu anlar yaşayan Mesut Çatak ise meslektaşlarına teşekkür ederek, Konuşacak durumda değilim. İçimde buruk bir sevinç var. Memleketime gidiyorum diye seviniyor muyum derseniz işin gerçeği sevinemiyorum. Burada ben hepinizin ağabeyliğini ve kardeşliğini gördüm. Benim eşim kaza geçirdiğinde etrafıma bakıyorum ve hepsi yanımdaydı. Bir kan ihtiyacı olduğunda yüzlerce kişi koştu. O zaman Bolu'nun değerini anladım. Dostluk ve kardeşlik çok güzeldi. Size ne diyebilirim, bu kentin güzelliğini bilin. Çok güzel bir yerde yaşıyorsunuz. Burada gazetecilik adına bir şeyler yapabildiysek ne mutlu bana” şeklinde konuştu. Özgür Bolu