Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü İş Sağlığı ve Güvenliği Birimi geçtiğimiz gün meslek lisesi öğrencilerinden ve okul müdürlerinden oluşan 400 kişilik gruba yönelik bir panel düzenledi.

Panel, ABD California State Üniversitesinde iş sağlığı ve güvenliği alanında çalışmakta olan, Kimya ve Endüstri Mühendisi, A sınıfı iş güvenliği uzmanı ve ÇED koordinatörü Ali Özuludağ moderatörlüğünde, AİBÜ Seben Meslek Yüksek okulu öğretim görevlilerinden Fazilet Nonut, Arife Çakın ve Tuğçe Üner'in katılımıyla gerçekleşti.

"AMACIMIZ DAHA GÜVENLİ ORTAM OLUŞTURMAK"

Açılış konuşmasında İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu, Bolu'da İş Sağlığı ve Güvenliği biriminin eğitim ve danışmanlığı ile risk değerlendirmelerinin gerçekleştirildiğini, öğretmen ve işçi kadroları da dahil olmak üzere tüm personele Çalışanların Temel İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimlerinin gerçekleştirildiğini belirtti. Amaçlarının hem öğretmeler, hem öğrenciler hem de veliler için daha güvenli çalışma ortamları sağlamak olduğunu söyledi. Kendisinin de meslek lisesi mezunu olduğunu hatırlatan Çavuşoğlu, mesleki eğitimde bulunan öğrencilerin iş yaşamları boyunca, iş sağlığı ve güvenliği konusunun önemine dikkat çekerek, öğrencilere yönelik bu tarz eğitim ve bilgilendirme çalışmalarının devam edeceği konusunu vurguladı.”

Panelde Ali Özuludağ 6331 sayılı kanun ve risk değerlendirmesi, Fazilet Nohut iş sağlığı ve güvenliğinin önemi ve güvenlik kültürü, Arife Çakı kazalara neden olan faktörler ve Tuğçe Üner ise Çalışma ortamının iş kazaları konuları hakkında konuşma gerçekleştirildi. Panelin son bölümünde Bolu İŞ-Kur Müdürlüğünden İş ve Meslek Danışmanı Ali Kılıç son sınıf öğrencilerine yönelik İş Arama Becerileri konusunda bir eğitim gerçekleştirdi. Panel soru-cevap bölümü ile sona erdi. Haber Merkezi