Saadet Partisi Gençlik Kolları İl Başkanı Furkan Yiğit bir açıklama yayımlayarak, Müslümanların ilk kıblegahı olan Mescid-i Aksa; İslam dünyasının içinde bulunduğu kargaşa ortamından istifade edilerek korsan devlet İsrail tarafından işgal edilmekle kalmamış 1967'den bu yana ilk defa tamamen ibadete kapatılmıştır” dedi.

Bolu Saadet Partisi Gençlik Kolları Furkan Yiğit açıklamasına şu şekilde devam etti; Mescid-i Aksa'yı yok ederek kendi batıl inançları doğrultusunda kutsal tapınaklarını inşa etmeyi en önemli gayeleri olarak gören işgalci Siyonistler, Mescid-i Aksa'nın sahipsiz kaldığını zannederek gözlerini iyice karartmışlardır. Nihai hedefleri Filistin'i işgal ve Müslümanları bölgeden çıkarmak olan İsrail, öncelikli hedef olarak Mescid-i Aksa'nın işgalini planlamıştır ve yıllardır süregelen sistematik uyutma seanslarıyla Müslümanları uyutmuşlardır. Mescid-i Aksa sevdalısı bir avuç müminin dirençleri ise bunca kargaşanın içinde duyulmamaktadır.

Mescid-i Aksa'nın işgali için buranın Müslümanların kutsal mekanı olmadığı algısını yerleştirme çabaları vardır. Bu siyonistçe çabayı desteklemek için de öncelikli olarak Mescid-i Aksa'nın etrafını Yahudi yerleşimcileri yerleştirerek kuşatmışlar ardından da bölgeyi Müslümanlardan arındırma çalışmasına girişmişlerdir. Mescid-i Aksa'nın içini Müslümanlardan, temelini de topraktan ayırmak suretiyle ilk kıblegahımızı yıkmayı amaçlamaktadırlar. Azılı Siyonist liderlerin gösterdiği hedefler doğrultusunda şimdi de Mescid-i Aksa tamemen ibadete kapatılmıştır. Başlatılan bu uygulama Müslümanların tepkisizliği karşısında kalıcı hale gelecektir. Müslümanları uyutan işgalci Siyonistler Mescid-i Aksa'yı yakma girişiminde de bulunmuşlardır. Bir avuç inanmış Müslümanın direncinden daha fazlasına ihtiyaç vardır. Müslümanlar şuurlu tepkiler verdiği zaman iliklerine kadar titreyen Siyonist İsrail militanları, şimdilerde ilk kıblegahımızda başıboş bir halde cirit atmaktadırlar.

Kıymetli Basın Mensupları,

Kudüs davası işbirlikçilikle, siyonistlerle iyi ilişkiler kurmakla ve onlarla aynı masaya oturmakla savunulamaz ve Mescid-i Aksa bu yolla kurtarılamaz! İlk kıblegahımız olan Mescid-i Aksa'yı savunmak bütün Müslümanların için bir mecburiyettir! Filistin'le İsrail aynı cümlede bile bir araya gelemez. İşgalci ve bebek katili İsrail'in bu topraklardan temizlenmesi gerekiyor. Bu iradeyi ortaya koyabilecek bir sese bir güce ihtiyaç var. Kudüs, bize Şarkın En Sevgili Sultanı Selahattin Eyyübi'nin emaneti ve tapusu Cennet Mekan II.Abdulhamit Han da olan bir İslam mirasıdır.” diyen Başbakan Davutoğlu'na ve her defasında "Kalbimin yarısı Mekke'dir, yarısı da Medine; üstünü bir tül gibi Kudüs örter!" dizelerini gür bir sesle okuyan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a SESLENİYORUZ:

“EDEBİYATI BIRAKIN, İŞİN GEREĞİNİ YERİNE GETİRİN!”

İsrail'le olan gizli, açık bütün ilişkilerinizi sonlandırın. Aksa'nın yeniden ibadete açılması ve Gazze'nin, Kudüs'ün yani Filistin'in her türlü tehditten/işgalden arındırılması için İslam ülkeleri ile işbirliği yapıp Filistin Barış gücünü oluşturun. Bunları yapmadığınız müddetçe, yapılan her türlü saldırıdan mesul olduğunuzu unutmayın! Evet bir Hazreti Ömer, bir Selahaddin Eyyubi, bir Yavuz Sultan Selim, bir Ulu Hakan Abdülhamid Han, bir Erbakan artık dünyada değiller ancak biz onların torunları, evlatları, öğrencileri olarak buradayız ve haykırıyoruz: MESCİD-İ AKSA YOLUNUN YOLCULARI HER DAİM İLK KIBLEGAHINA SAHİP ÇIKACAKTIR. MESCİD-İ AKSA TARİHİMİZİN VE İNANCIMIZIN BİZE EMANETİDİR. Emanetimize sahip çıkmak için bütün gücümüzle çalışacak İslam Birliğini tesis ederek hak ve adalet merkezli Yeni Bir Dünya kuracağız.”