Başörtülü olduğu gerekçesiyle 1999 yılında TBMM'de yemin etmesine müsaade edilmeyen Merve Kavakçı, 30 Nisan Perşembe günü Bolu'ya geliyor. ÜNİAK Topluluğu tarafından bordo salonda düzenlenecek "28 Şubat'ta Kadın Olmak" konulu ücretsiz konferansta halkla ve öğrencilerle bir araya gelecek olan Kavakçı, süreçte yaşadıklarını katılımcılarla paylaşacak.

Tarihe post-modern darbe olarak geçen 28 Şubat sürecinde Meclis'te başörtülü olduğu gerekçesiyle yemin etmesine müsaade edilmeyen eski Fazilet Partisi Milletvekili Merve Kavakçı, Üniversiteli Akil Öğrenciler Topluluğu'nun (ÜNİAK) organizasyonu ile 30 Nisan 2015 Perşembe günü Bolu'ya geliyor.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gölköy yerleşkesi içindeki bordo salonda gerçekleşecek ve saat 19.00'da başlayacak "28 Şubat'ta Kadın Olmak" konulu programda öğrencilerle ve halkla bir araya gelecek.

"KONFERANSA TÜM HALKIMIZI DAVET EDİYORUZ"

Düzenlenecek konferans ile ilgili açıklamalarda bulunan Abant İzzet Baysal Üniversitesi Üniversiteli Akil Öğrenciler Topluluğu (ÜNİAK) Başkanı Sefa Kerim Uçar, Bolu'da yaşayan herkesi programa davet etti. Konferansa katılmak isteyenler için 2 farklı noktadan ücretsiz araç kaldırılacağını belirten Uçar, 28 Şubat sürecinde büyük haksızlıklara maruz kalan, halkın oyları ile milletvekili seçilmesine rağmen başörtülü olması nedeniyle mecliste yemin etmesine müsaade edilmeyen Sayın Prof. Dr. Merve Kavakçı, ÜNİAK'ın organizasyonu ile 30 Nisan 2015 Perşembe günü Bolu'ya gelecektir. Abant İzzet Baysal Üniversitesi, bordo salonda saat 19.00'da "28 Şubat'ta Kadın Olmak" konulu konferans gerçekleştirecek olan Sayın Kavakçı, post modern darbe olarak Türk demokrasi tarihimizde kara bir leke olarak tarihteki yerini alan o süreçte yaşadıklarını katılımcılarla paylaşacaktır. Bolu'da yaşayan tüm halkımızı ve öğrencilerimizi ücretsiz olarak gerçekleştireceğimiz konferansımıza davet ediyoruz. Halkımız için Perşembe günü saat 18.00'de Sultan Hamamı ve Kızılay Parkı önünden ücretsiz araç kaldırılacaktır" diye konuştu. Haber Merkezi