CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, CHP İl Gençlik Kolları Başkanlığı için adaylığını açıklayan Tahsin Mert Karagöz'ün konuşmasını keyifle dinledi. Karagöz'ün konuşması sırasında zaman zaman duygulanan zaman zaman da tebessüm eden Özcan'ın yaşadığı gurur ve mutluluk gözlerinden okundu. Sonrasında bir konuşma gerçekleştiren Özcan, genç başkan adayına tavsiyelerde bulunarak Kazım Karsu'yu hedef alan imalı bir konuşma gerçekleştirdi.

Tahsin Mert Karagöz'ün Başkanlığa Aday olduğunu açıklamasının ardından bir konuşma gerçekleştiren Özcan, Bu salonda olan Mert kardeşim, Çağdaş kardeşim ve diğer arkadaşlarımızdan bir tanesi 2019 seçimlerinde, 2023 seçimlerinde CHP'nin şuanda benim oturduğum Milletvekilliği koltuğuna talip olacaklar. Olmaları da lazım zaten. Artık bu bir bayrak yarışı ise bana diyebilmeliler ki, sen artık yoruldun abi şu Bayrağı bize bırak” ifadelerine yer verdi. Kazım Karsu'ya yönelik açıklamalarda da bulunan Tanju Özcan, Hüseyin Yıkılmaz'ın partinin yaşlıları için söylediği sol şeridi boşaltın cümlesine ilaveler yaparak, Bugün sol şeritte, benim arkamdan bana selektör yapıldığını görmeye başladım. Ben bunu görüyorum ama sol şeritte traktörle giden bazı büyüklerimizin de bu selektörü fark etmesini istiyorum” dedi. Bolu Milletvekili Tanju Özcan'ın konuşmasından demeçler şöyle;

“ADI GİBİ MERT”

Gerçekten Mert arkadaşımızı biz çok seviyoruz. Adı gibi Mert. Diğer arkadaşlarımızda aynı şekilde, ama baktığınızda heyecanını konuşma metnine yansıtmış. Son zamanlarda belki 1 Kasım'da moralimiz bozuldu, ardından yaşanan bir takım olaylarda moralimiz bozuldu ama arkasından böyle gelişen, kendini yetiştiren genç bir neslin geldiğini görmek bizleri çok mutlu etti.

“BUGÜN SOL ŞERİTTE, BENİM ARKAMDAN BANA SELEKTÖR YAPILDIĞINI GÖRMEYE BAŞLADIM”

Sayın Hüseyin Yıkılmaz az önce sol şeridi boşaltın diye bir şey söyledi. Bu tanımlamayı ben de sevdim. Otobanda gidersiniz sol şeritte sizden daha yeni, daha modern bir araç daha hızlı bir şekilde gelir ve sol şeridi boşaltmanız için size bir selektör yapar. Bu selektörle sol şeridi boşaltmanız lazım, çünkü oradan daha hızlı geçecek olan araca yol vermeniz lazım. Ben şahsen bugün sol şeritte, benim arkamdan bana selektör yapıldığını görmeye başladım. Ben bunu görüyorum ama sol şeritte traktörle giden bazı büyüklerimizin de bu selektörü fark etmesini istiyorum.

“GERÇEK ANLAMDA BİR ABİ OLACAĞIM”

Bu işler nöbet değişimi. Mert kardeşimizin oturduğu koltukta daha önce 1995 yılında oturdum. Bugün 42 yaşımıza geldik ama şunu göreceksiniz 10-20 yıl sonra ben burada aktif görevi olmayan ama buralardan çıkacak olan genç arkadaşlarımız bizim oturduğumuz koltuklarda oturacak ve onlara sadece ağabeylik yapan birisi olacağım. Hatalarını söyleyen, şöyle yapsanız daha iyi olur diyen, geçmişte biz şu doğruları yaptık ama şu yanlışları da yaptık diyen gerçek anlamda bir abi olacağım. Bundan emin olmalarını istiyorum.

“AK PARTİ'NİN BAŞARISININ ARKASINDA GENÇ KADROLARIN OLDUĞUNU GÖRMEMEZLİKTEN GELMEYELİM”

Artık siyaset gençleşiyor, bunu kabul etmemiz lazım ki bütün Dünyada böyle. Yanı başımızdaki Ak Parti'ye bakın. Ak Parti'yi biz bir çok konuda eleştiriyoruz ama Ak Parti'nin başarısının arkasında genç kadroların olduğunu görmemezlikten gelmeyelim. 2002 yılında Bakan olan kadronun yaş ortalaması 35 idi Ak Parti'de. Bugün 13 yıl Bakanlık yapıp şuanda Bakanlık koltuğu dışında kaldığını gördüğümüz Ali Babacan henüz 50 yaşında bile değil. Bunlar Adalet Bakanı, İçişleri Bakanı, Ekonomiden sorumlu Bakanı 35 yaşında bir kadroydu 2002 yılında ve dinamik bir şekilde çalıştılar. İçlerinde tabi hızlarını alamayıp yolsuzluğa bulaşanları da olmadı değil ama sonuçta genç ve dinamik bir ekip hareketi olduğunu da görmemezlikten gelmeyelim.

“BİZ BU GÖREVE TALİBİZ DEDİĞİNİZ NOKTADA BEN HİÇBİRİNİZE ALINGANLIK YAPMAYACAĞIM”

Mustafa Kemal Atatürk'ü hatırlayın. Henüz 34 yaşındayken Kurtuluş Savaşı mücadelesini başlatmıştı. Cumhuriyeti kurduğunda Mustafa Kemal Atatürk 38 yaşındaydı. Şimdi ben şuna eminim bu salonda olan Mert kardeşim, Çağdaş kardeşim ve diğer arkadaşlarımızdan bir tanesi 2019 seçimlerinde, 2023 seçimlerinde CHP'nin şuanda benim oturduğum Milletvekilliği koltuğuna talip olacaklar. Olmaları da lazım zaten. Artık bu bir bayrak yarışı ise bana diyebilmeliler ki, sen artık yoruldun abi şu Bayrağı bize bırak. Şundan emin olun siz artık misyonunuzu tamamladınız. Bundan sonra biz bu göreve talibiz dediğiniz noktada ben hiçbirinize alınganlık yapmayacağım ve bunun gereğini yapacağım. Bu konuda tereddüdünüz olmasın.

“ANA KADEMEDEKİ TARTIŞMALARLA SİZ HİÇ MEŞGUL OLMAYIN”

Son olarak şunu söyleyeyim; arkadaşlar siz gençlik kolları yöneticiliğine talipsiniz. Dolayısıyla ana kademedeki tartışmalarla siz hiç meşgul olmayın, o sizin işiniz olmasın. Açıklamanızda söylediğiniz ‘biz kimsenin adamı değiliz' ifadesi çok hoşuma gitti. Biz sizden zaten kimsenin adamı olmanızı istemiyoruz. Benim adamım olmayın, bir başkasının adamı olmayın, siz CHP'nin adamı olun, CHP için mücadele edin. Gerisi boştur, Ahmet gider, Mehmet gelir. Önemli olan partinin ilkelerine sahip çıkmak. Böyle yaptığınız sürece de hem siz başarılı olacaksınız hem CHP başarılı olacak. Elbette ekibiniz ve yakın çalışma arkadaşlarınız olacak ama hiçbir zaman kimsenin adamı olmayı kabul etmeyin, kimseyi de sizin adamınız olarak görmeyin.

“İYİ Kİ VARSINIZ”

Mert kardeşim adaylığını bugün ilan etti. Bir başka arkadaş daha çıkıp ben de adayım derse ve beni davet ederse onun açıklamasında da bulunacağımı buradan peşinen ilan ediyorum. Bu arada Mert'in boşalttığı koltukta oturan genç kardeşim Çağdaş da Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı görevine seçilerek geldi. Kendisini de huzurunuzda kutluyorum. O da çok uzun yıllar bu partide ismi anılacak arkadaşlarımızdan bir tanesi olacak. Bu düşüncelerle hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum, iyi ki varsınız. Emrah ÖGET