Mersin
Adanaspor - Boluspor maçı kimin için daha stresli diye sorsanız, tüm gelişmeler Adanaspor lehine devam etti. Saha kapatma cezası böyle bir maçta handikaptı. Takımımız ise 2 gün önceden Adana'ya gitmesi, hava şartlarına uyum sağlamak ve moralli bir şekilde maça hazırlanması açısından olumluydu.
Takımımız 4.2.3.1, rakip ise 4.3.3 oyun anlayışıyla maça başladı. 2 ekip de 2'inci bölgede rakibi karşılarken o bölgeyi daha agresif savunan bir Adanaspor takımı vardı ve bunu gördük. Bu na karşılık takımımız o bölgeyi daha çok savunuyor göründü. 2'inci bölgeyi savunuyorsan, özellikle deplasmanda amaç burada topu kapıp dikine kontra ile çıkarsın. Ama buna uygun oyuncularla oynuyorsan.
Abdülkadir top çalıp, dikine oynamaz. Alp bu bölgede savunma yapıp, top çalıp, dikine oynamaz. Ankara'da böyle pozisyonda Alican top kapıp, Emre Kılınç'a oynamış penaltı kazanmıştık.
Eğer sen deplasmanda rakibe önce ‘savunursun' diyorsan o zaman Dimitrov ile başlamazsın İlyas ile başlarsın. İlk yarı sonu maç 0-0 giderken Dimitrov'u çıkartırsan oyuncuda bu hamleyi anlamaz .
Levent Eriş 2. yarı oyunun ağırlığını hücuma çıkışlarını engellemek için ve savunma zaafı olan Adem'in oraya verdi. Birde İzzet'in üzerine gidilince hücuma çıkmayan bir oyuncu İlyas'ı da oraya alarak oyuncuyu cesaretlendirdi.
Buradan bir uyarımızda Emrah'ın oyuna sonradan girdiği hiçbir maçta faydalı olamıyor. Artık burada Menajerimiz Müfit İkizoğlu'nun devreye girmesi veya futbol şubesinin sorumlularının Emrah için sıkıntısı neyse çözüm bulup veya uyarmaları gerekir diye düşünüyoruz.
Hocamız tecrübeli ve bu hataları düzeltebilecektir diye düşünüyoruz. Zaman daralıyor. Bu takım düşmemeli. Bunun için radikal kararlar neyse alınmalı. Mersin'i yendik yendik, yoksa nefesimiz kesilebilir. Onun için bu takım bu işi başaracak güçdedir. Sonuna kadar savaşmaya devam.
Takımımıza Mersin maçında başarılar.