İ.K.'nın evine bahçesine 150 bin TL fidye isteyen bir mektup ve aynı zarf içinde mermi çekirdeği atan emekli polisin cezası belli oldu.

Emekli Polis Memuru K.H.K. hakkında ‘başkasını bir malı teslimi veya malın alınmasına karşı koymamaya mecbur kılmak suretiyle yağma' suçlamasıyla açılan davada karar verildi.

Müşteki İ.K.'nın evine bahçesine 150 bin TL fidye isteyen bir mektup ve aynı zarf içinde mermi çekirdeği atmak suçlamasıyla Emekli Polis Memuru K.H.K. hakim karşısına çıktı. Bolu Ağır Ceza Mahkemesi üyelerinin karşısında müştekiden özür dileyen emekli polis memuru, Bilinçsiz bir şekilde yaptığım kanaatindeyim. Son derece pişmanım. Bir daha böyle bir şey yapmayacağım” diyerek kendini savundu.

Müşteki ise Bolu Ağır Ceza Mahkemesi salonunda yaptığı konuşmasında, Yaşanan olaylar doğrudur. Sanık benden özür dilemiştir. Fakat tekrar ederse aynı başvuruyu tekrar yapacağım” dedi.

İddia makamı yaptığı açıklama da sanık K.H.K.'nın, 150 bin TL fidye istediğini ve aynı zarf içine mermi çekirdeği koyduğunu, mektubu bahçeye attığını, Bolunun belirtilen bir köyüne siyah poşet içinde bırakılmasını istediğini ve Parayı getirmezsen o güzel evin yanar” şeklinde tehdit ettiğini” söyledi ve cezalandırılmasını istedi. Bolu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı K.H.K.'ya yağma suçuna teşebbüs ettiği için 6 yıl hapis cezası verildi. Eylem teşebbüs aşamasında kaldığı için cezada indirime gidildi ve hapis cezası 1 yıl 6 aya düşürüldü. Sanığın sabıkasız oluşu ve mesleği de göz önüne alınarak bir indirim daha yapıldı ve emekli polis memuruna 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi ve hükmün açıklanması geri bırakıldı. Memleketim Bolu