Belirli konular üzerine, Diyanet İşleri Başkanlığı'nca uygulamaya geçirilen ‘yönetsel' içerikli sistemler, Gerede'de vazifeli bulunan din görevlilerine tanıtıldı.
Gerede İlçe Kaymakamlığı'na ait toplantı salonunda, önceki günlerde bilgilendirme nitelikli düzenlenen seminer programına, ilçe ve ilçeye bağlı köylerde din hizmetini icra eden görevlilerin katılımı sağlandı.
Projeksiyon cihazının kullanımıyla dev ekran üzerinden ‘İnsan Kaynakları Yönetim Sistemi', ‘Din Hizmetleri Yönetim Sistemi' ve ‘Eğitim Hizmetleri Yönetim Hizmetleri' konularında, sistemsel tanıtımlara yer verilerek, sistemin işleyişi ve kapsama alanı hususlarında ayrıntılı bilgiler sunuldu.
Din görevlilerinin konuya dair merakları, soru-cevap yöntemiyle giderilirken; program, sabah ve öğle etabı olmak üzere, 2 grupta gerçekleştirildi.
Sistemlerin konu-konu ele alınarak, Gerede İlçe Müftülüğünde görevli bulunan Zeki Özdemir tarafından tanıtılırken, sistemde faal görülen programların nasıl çalıştırıldığı, işleyişi, hangi süreçlerin takip edildiği ve performans belirleme faktörlerine ilişkin bilgileri, Gerede İlçe Müftüsü Hasan İzmirli kaydetti.
Taşra hizmetleri, merkezden kontrol edilebilecek
İleri teknoloji ile sistemlerin birçok ilde uygulanmaya başladığını belirten Müftü İzmirli, Diyanet İşleri Başkanlığı'mız, uygulama butonlarının kullanımıyla merkezden taşrayı kontrol edebiliyor. Bir din görevlisinin gerçekleştirdiği faaliyetlerin tümü, sisteme düşüyor. Sistemin sunduğu hizmetle, çalışmalara doğrudan ulaşabilen bir görevli, aktivitelerden anında haberdar olabiliyor” dedi.
Görevliler, performans sürecinden geçirilecek
Sistemin din görevlileri için büyük fırsat olduğunu vurgulayan İzmirli, Görevlilerimizin yapacağı her türlü faaliyet, sistemde kayıt altına alınarak, başkanlık tarafından performans takibi gerçekleştirilecek. Görevlilerimizin özlük bilgilerine ulaşmasını da kolaylaştıran bu sistem, her türlü hizmetin kayıtlara işlenmesiyle, her görevlinin gerçek performansının belirlenmesini sağlayacaktır. Belirli kıstaslar ölçeğinde uygulanacak değerlendirme yöntemleriyle, din görevlilerinin performansı ölçülebilecek” şeklinde konuştu.
Sistem tanıtımının tamamlanmasını takiben, aylık mutat toplantısı düzenlenerek, gündeme ilişkin duyurular, din görevlilerine tebliğ edildi.