Bolu Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Göynük Orman İşletme Müdürlüğü Göynük Orman İşletme Şefliği tarafından Çamlıca ve Örencik köylerine bağlı Karabey yaylasında mera ıslahı uygulama projesi kapsamında çalışmalar tamamlandı.

Proje dâhilinde, 500 metre mesafedeki kaynaktan meraya su getirildi ve hayvancılıkla uğraşan köylünün hayvanlarını sulamaları için 3 adet modern sıvat yapıldı. Hayvancılıkla geçimlerini sağlayan köylerin muhtarları, bu tesislerle hayvanların daha temiz su içeceğini, hayvanların süt ve et verimlerinin artacağını belirterek memnuniyetlerini dile getirdi. Köy muhtarlarının mera ıslah çalışması talep ettiklerini, ormanları korumada usulsüz otlatma baskısını azaltacak olan bu tür faaliyetlerin, ayrıca orman köy ilişkileri açısından da büyük önem arz ettiğini belirtti.

Mera alanlarının hayvanların karnını doyurmanın yanı sıra toprağı yerinde tutarak su ve rüzgâr erozyonunu kontrol etmesi açısından da önemi yadsınamazken, sürdürülebilir bir üretimin sağlamasın da önemli unsurların başında yer almakta. Yapılan ıslah çalışmaları ile yem verimini artırılması, yem kalitesinin yükseltilmesi, hayvanların sevk ve idaresinin kolaylaştırılması, zehirli bitkilerle savaşılarak, hayvan ölümlerinin azaltılması ve erozyonun önlenmesi amaçlanmakta. Haber Merkezi