Bolu'da yapılan Kadın Çiftçiler Yarışıyor isimli bilgi yarışmada birinci olan Mengen'in Konak Köyü'nden Hanife Keskin'i Bolu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ziyaret etti.

Kadın Çiftçiler yarışmasında birinci olarak Bolu ilini Bilecik'te temsil edecek olan Hanife Keskin'i ziyaret eden Bolu ve Mengen İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık yetkilileri yarışmada birinci olan Keskin'e hem moral, hem de süreç ile ilgili bilgi ve doküman desteği verdiler.

Hanife Keskin'i köydeki evinde ziyaret eden Bolu Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü temsilcileri, kadın yarışmacı Keskin'e, yarışmaya hazırlanması için belge, bilgi, kitap ve CD'lerden oluşan küçük bir kütüphaneyi teslim ettiler.
Bolu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden Koordinasyon Şube Müdürü Nuray Karatepe, Mengen Tarım ve İlçe Müdürü Emel Ayhan Şener, Bolu İl Tarım Ziraat Mühendisi Tuba Ertonga, Bolu İl Tarım Teknikeri Sıdıka Bahar Bolu birincisi Hanife Keskin'e Mengen'e gelerek başarı ve teşekkür temennilerini bir kez daha paylaştı.
Mengenli kadın çiftçi Hanifi Keskin'i ziyaret sırasında, Mengenli hemşerileri de yalnız bırakmayarak destek oldukları ziyarete, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Handan Acar, üye Dilek Işıklı, Mengen İl Genel Meclisi Üyesi Mustafa Nuri Gürsoy, Belediye Meclis Üyesi Nebahat Şansal, eski il genel meclis üyesi Hüseyin Yağdı hazır bulundu.
Yapılan ön eleme sonucunda 9 köyden, 9 kadın çiftçi kıyasıya yarıştı. 15 sorudan oluşan yarışma vatandaşlar tarafından heyecanla izlendi.
Kadın Çiftçilere götürülen eğitim çalışmalarının sonuçlarını görmek, tarımsal konularda bilgilerini değerlendirmek ve kendilerine olan güven duygularını geliştirmek, birbirleriyle kaynaşmalarını sağlamak ve girişimcilik ruhunu aşılamak amacıyla 81 ilde düzenlenen Kadın Çiftçiler Yarışıyor” isimli bilgi yarışması İl Kültür Turizm Müdürlüğü Salonunda gerçekleşti.
Baştan sona çekişmeli geçen yarışmaya Mengen Konak Köyünü temsilen Hanife Keskin ,Bolu Merkez Alıçören Köyünü temsilen Rukiye Tuncay, Mudurnu Avdullar Köyünü temsilen Ayşe Yavuz, Yeniçağa Doğancı Köyünü temsilen Fatma Güneş, Seben Güneyce Köyünü temsilen Ayşe Tunçay, Mudurnu Karataş Köyünü temsilen Nermin Kaplan, , Bolu Merkez Kürkçüler Köyünü temsilen Naciye Vural ve Şerif Ersoy, Mengen Pazarköyü temsilen Nurhan Bayramoğlu katıldı.