Hafta boyunca devam eden İl Genel Meclisi Eylül Ayı toplantıları Cuma günü yapılan son toplantıyla tamamlandı. Son oturumda 10 madde görüşülüp karara bağlanırken, Ekim Ayı İl Genel Meclisi Toplantılarının 05 Ekim Pazartesi günü başlaması kararlaştırıldı.

Yaşar Yüceer başkanlığında Pazartesi günü başlayan ve hafta boyunca devam eden İl Genel Meclisi Eylül Ayı toplantıları Cuma günü gerçekleşen oturumla sona erdi. Son oturumda ilk olarak İl özel İdaresi Hukuk Müşavirliği Çalışma Yönetmeliğinin onaylanmasına ilişkin Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonundan gelen raporlar görüşüldü. Her iki raporun oy birliği ile kabul edilmesinin ardından İmar ve Bayındırlık Komisyonundan gelen raporlar görüşüldü. Bu raporlar doğrultusunda Merkez İlçe Kındıra Köyü hudutlarında II. Konut Alanı amaçlı 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulamalı imar planının onanmasına, Göynük İlçesi Ekinciler Köyü hudutlarında sanayi tesisi alanı amaçlı hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım imar planı ile 1/1000 ölçekli uygulama imar planının onanmasına, Mudurnu İlçesi Ilıca Köyü hudutlarında konut dışı çalışma alanı amaçlı 1/5000 ölçekli nazım imar planı ile 1/1000 ölçekli uygulama imar planının onanmasına karar verildi.

Merkez İlçe Banaz Köyü hudutlarında tarım ve hayvancılık tesis alanı amaçlı 1/5000 ölçekli nazım imar planı ile uygulama imar planının onanması talebi ile Merkez İlçe Saraycık Köyü hudutlarında turizm tesis alanı amaçlı 1/1000 ölçekli ilave revizyon imar planının onanması taleplerinin İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildiği toplantıda, Plan ve Bütçe Komisyonundan gelen raporlar doğrultusunda Göynük Köylere Hizmet Götürme Birliği hesaplarına 200 bin TL., Dörtdivan Köylere Hizmet Götürme Birliği hesaplarına 48.814 TL., Mengen Köylere Hizmet Götürme Birliği hesaplarına 271.956 TL. ödenek aktarılmasına oy birliği ile karar verildi.

İl Genel Meclisi Eylül Ayı toplantıları Ekim Ayı toplantılarının 5 Ekim Pazartesi günü başlamasının kararlaştırılmasıyla sona erdi. Haber Merkezi