Mengen de Harita, Tapu ve Kadastro bölümü resmen açıldı. Bölüm 2015 - 2016 eğitim öğretim yılında faaliyete geçiyor. TEOG tercihlerinde Öğrenciler Mengen GENTAŞ Çok Programlı Anadolu Lisesini tercih etmeleri halinde Harita, Tapu ve Kadastro bölümüne yerleşebilecekler.

Bolu Mengen GENTAŞ Çok Programlı Anadolu Lisesi bünyesinde Harita, Tapu ve Kadastro bölümü 2015 - 2016 eğitim öğretim yılında faaliyete geçiyor. TEOG tercihlerinde bu cazip alanı tercih etmek isteyen öğrencilerimiz ilçemizde bulunan Mengen GENTAŞ Çok Programlı Anadolu Lisesini tercih etmeleri halinde Harita, Tapu ve Kadastro bölümüne yerleşebileceklerdir.
Öğrencilerimiz Mengen GENTAŞ Çok Programlı Anadolu Lisesi Harita, Tapu ve Kadastro bölümünden mezun olduktan sonra;
1. Devlet Demir Yolları,
2. Devlet Su İşleri,
3. Türkiye Cumhuriyeti Karayolları Müdürlükleri,
4. Belediyeler,
5. İller Bankası,
6. Bayındırlık Hizmetleri,
7. Havayolları,
8. Petrol Araştırmaları,
9. Tapu Sicil Müdürlükleri
10. Kadastro Müdürlükleri,
11. Tapu Kadastro Bölge Müdürlükleri,
12. Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü,
13. İnşaat Şirketleri,
14. Harita Mühendisliği Büroları,
15. Harita Hizmetleri,
16. Harita Genel Komutanlığı (HGK),
17. Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş.(TEDAŞ),
18. Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş.(BOTAŞ),
19. Türk Telekomünikasyon A.Ş.(TÜRK TELEKOM),
20. Maden Teknik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA)
21. Karayolları ve yol şantiyeleri vb. yerlerde çalışabilirler.
Gelişen teknoloji her sektörde olduğu gibi haritacılıkta da ara eleman ihtiyacını arttırmıştır. Öğrencilerimiz mezun olduklarında, -haritacılık piyasasında- yetişmiş eleman olarak aranan teknik personel olacaklardır.

Harita Tapu Kadastro Alanı ülkemizde çok az ilimizde bulunması mezun öğrencilerimizin kıymetini daha da arttırmaktadır. Öğrencilerimiz istedikleri takdirde yüksekokula geçiş imkânları vardır. Bu alanı bitiren öğrenciler geniş bir alanda iş imkanına sahip olmaktadır. Alanında BOLU İLİNDE TEK olan bölümümüz, 2015 - 2016 eğitim - öğretim yılında açılmış olup, Harita, Tapu ve Kadastro Alanı olarak tercih listelerinde yerini almıştır. Bu bölümümüzün teknik ekipman malzemeleri ise ilgili kurumlardan tedarik edilerek, bizlerin emanetindedir. En kısa zamanda Okulumuza teslim edilecektir. Haber Merkezi