Mengen Halk Eğitimi Merkezi ve A.S.O Müdürlüğü Dezavantajlı Gençlerin ve Grupların Eğitimi, İstihdamı ve Topluma Entegrasyonu” ile ilgili olarak, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı(MARKA) ve KOSGEB işbirliğinde Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” düzenliyor.
Mengen Halk Eğitimi Müdürlüğünden alınan bilgiye göre: Kendi İşini Kurmak İsteyenler”; Doğu Marmara Kalkınma Ajansı'nın (MARKA), Doğu Marmara Bölgesi'ndeki illerde KOSGEB işbirliğiyle düzenleyeceği ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri' ile fırsatı yakalayın. Doğu Marmara Kalkınma Ajansı'nın ücretsiz düzenleyeceği girişimcilik eğitiminden sertifika alan girişimciler, KOSGEB'in yeni iş kuranlara verdiği 27 Bin TL hibe ve 70 Bin TL faizsiz krediye başvuru hakkına sahip oluyor.
Girişimci adayları, Halk Eğitimi Merkezimiz ve Kalkınma Ajansı'nın KOSGEB işbirliğiyle vereceği ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri' ile iş fikirlerini hayata geçiriyor. Mengen Halk Eğitimi Merkezinde Nisan ayında verilmesi planlanan 70 saatlik ücretsiz kurslardan sertifika alanlar, girişimcilik desteği için KOSGEB'e başvuru hakkı kazanacak. Başvuruları başarılı bulunan girişimciler 30 Bin TL'ye kadar hibe, 70 Bin TL'ye kadar faizsiz kredi almaya hak kazanabilecekler. Halk Eğitimi Merkezinde 19 Mart 2013 Salı günü saat 14.00 ile 18.00 arasında Doğu Marmara Kalkınma Ajansı ve KOSGEB Yetkilileri tarafından Girişimcilik Eğitimi Başvuruları” için mülakat uygulaması yapıldı, başvuruları başarılı bulunan 30 girişimcinin eğitimleri Nisan ayı içinde 3 hafta süre ve 70 saatlik eğitim sonunda gerçekleştirileceği açıklandı. Beklentilerinin Mengen'de eğitim sonucu en az 20 girişimcinin KOSGEB desteğiyle kendi işini kurabilmesi olduğu da belirtildi.