Mengen'de şehir içi dolmuşlarda ve gece sigara denetimleri yapılıyor.
Toplum sağlığı Merkezinden yapılan açıklamaya göre: Bilindiği gibi kişileri ve gelecek nesilleri tütün ürünlerinin zararlarından korumak ve herkesin en temel haklarından biri olan temiz hava soluyabilmesini sağlamak amacıyla ‘4207 sayılı Tütün Mamullerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanun yürürlüğe konulmuştur' Kişileri ve gelecek nesilleri tütün ürünlerinin zararlarından korumak amacıyla İlçemiz genelindeki denetimler tüm hızıyla sürmektedir. Toplum Sağlığı Merkezi, Belediye Başkanlıkları ve Kolluk Güçlerince yürütülen denetimlerde, yasaya uymayan kişi ve işletme sahiplerine idari para cezaları uygulanmaktadır” İfadelerine yer verildi.
2013 yılının da olduğu gibi 2014 yılında da sigara denetimleri devam ediyor. Mengen'de yapılan denetimlerine sağlık memuru Mehmet Öztürk, Çevre sağlık teknisyeni Elif Topuz, Belediye zabıtası İsmail Bozkurt ve Polis Veli Kuştemur dan oluşan ekip denetimlere devam ediyor.
Şehir içi dolmuşlarda ve gece sigara denetimleri yapılıyor. Şehir içi dolmuş şoförleri ziyaret edilip, dolmuşlarda ve şoförlerin bekleme salonunda ve geceleri sigara denetimi yapılıyor.