Mengen Orman İşletme Müdürlüğünün 2014 yılı Programında olan 280 hektar Silvikültür Ödenekli ve 460 hektar Üretim Ödenekli olmak üzere Toplam 740 hektar Sıklık Bakımı Programının gerçekleştirilebilmesi için çalışmalara hız verildi.

Bu amaçla Daren orman işletme şefliği 68 no'lu bölmede ve Mengen orman işletme şefliği 106 no'lu bölmede hem ormanın gelecekte sağlıklı bir hale gelmesi hem de gelecek yıllarda yapılacak üretim çalışmalarında elde edilecek emvallerin daha kaliteli halde olabilmesi amacıyla sıklık bakım çalışmaları yapılmaktadır. Yapılan sıklık bakımı çalışmaları esnasında; silvikültürel esaslar doğrultusunda bakım patikalarının açıldığı ve bu bakım patikaları sayesinde orman içerisinde yapılan çalışmaların yakinen izlenebilmesi ve herhangi bir yangın durumunda yangın söndürme ekiplerine hareket kabiliyeti sağlayacak alanlar oluşturulmaktadır.

Ayrıca yapılan çalışmaların etkilerinin gözlemlenmesi amacıyla sahada hiç çalışma yapılmayan Kontrol Parselleri de bırakılmıştır. Mengen orman işletme şefliği 106 no'lu bölmede boru sistemi ile yapılan sürütme sayesinde ormanlık alan içerisinde ormana az da olsa zarar verebilme ihtimali olan traktör kullanımı engellendiği gibi; traktör kullanımında ortaya çıkacak amortisman ve akaryakıt masraflarının önüne geçilmektedir. Yapılan çalışmalar sayesinde; üretimde çalışan işçilere gelir kaynağı sağlanmasının yanı sıra orman köylüsünün yakacak odun, hem de lif yonga kuruluşlarına hammadde ihtiyacı karşılanmaktadır.