Mengen Orman İşletme Müdürlüğü 2015 yılı programında yer alan ormancılık faaliyetleri için daha önceden düzenlemiş olduğu eğitim ve tatbikatların uygulanıp uygulanmadığını sıkı sıkıya takip ediyor.

2015 yılında İş Güveliğini ön planda tutan Mengen Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri ormancılık faaliyetlerinin başladığı şu günlerde arazide çalışan üretim işçilerinin, Ağaç Kesme ve Boylama Operatörlüğü (AKBO) eğitimi ve sık aralıklarla verilen üretim çalışmaları ile ilgili eğitimlerde almış oldukları bilgilerin tatbik edilip edilmediğini ani denetimlerle yerinde kontrol ederek konuya verdikleri öneme dikkat çekti.

Geyikgölü Orman İşletme Şefliği genç meşçere bakım çalışmalarının yürütüldüğü bölmelerde denetim amaçlı ziyarette bulunan yetkililer gördükleri çalışma ortamından oldukça memnun kaldı.

Eğitimlerde belirtildiği gibi Kişisel Koruyucu Donanım (KKD) kıyafetleriyle çalışan üretim işçileri ile de sohbet eden İşletme Müdürlüğü yetkilileri, bu kıyafet ve donanımların iş kazalarını önlediği ve olası iş kazalarında en az zayiatla atlatılmasına olanak sağladığını belirtilerek bundan sonra yürütülecek her türlü ormancılık faaliyetlerinde İş Güvenliğinden taviz verilmeyeceğinin altı çizildi. Tüm bu denetim ve beklentilerin öncelikle insan sağlığı ve insan hayatı için olduğu ifade edildi. Haber Merkezi