Mengen'in Babahızır Köyü'nde imamlık yapan Emin Ç. ve imam Emin Ç.'nin hesabına derneğe ait paraları geçirdiğini iddia eden Babahızırı Güzelleştirme ve Cami Yaptırma Yaşatma Derneği başkan ve başkan yardımcısı Bolu Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıktı.

Mengen'in Babahızır Köyü'nde imamlık yapan Emin Ç. hakkındaki dolandırıcılık yapmak iddiasıyla açılan dava Bolu Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Köyde bulunan Babahızır Türbesi'ne gelen ziyaretçilere dağıtılan broşürlerle yardım adı altında para istediği ve bunun için şahsi hesaplarını kullandığı iddiasıyla suçlanan imam Emin Ç. hakim karşısına çıktı. Köy sakinlerinden ve Babahızırı Güzelleştirme ve Cami Yaptırma Yaşatma Derneği başkan vekili olan Aysel Ş. tarafından suçlanan imam Emin Ç. hakkında ki suçlamaları reddetti ve Aysel Ç.'nin kendisiyle bir husumeti olduğunu iddia etti. Aysel Ç.'nin kendisiyle sürekli uğraştığını söyleyen imam Emin Ç. Aysel hanım beni daha öncede başka sebeplerle bir çok kez şikayet etti bense hepsinden aklandım. Hanımefendi benimle kasıtlı olarak uğraşıyor” dedi. Davada bir başka taraf olan Babahızırı Güzelleştirme ve Cami Yaptırma Yaşatma Derneği Başkanı Metin T. İse Aysel hanımın çok şüpheci bir insan olduğunu söyleyerek Hanımefendi konuların üzerine çok şüpheli bir yaklaşımla gidiyor. Ses kaydı yapıyor yada kamera görüntüsü alıyor. Kendisini dernek başkanlığından aldım bundan dolayı kendisi bana karşıda hırslandı şimdi de benimle uğraşıyor” diyerek mahkemeye bir dilekçe sundu.

Mahkemeye tanık olarak gelen Sevil A. da olayla ilgili Aysel Ş.'nin iddialarını doğrulayarak imam Emin Ç. İle şahsen telefonda konuştuğunu ve kendisine de yardım için şahsi hesap numarasını verdiğini söyledi. Kendisine neden şahsi hesap numaranızı veriyorsunuz diye sorduğumda ise ‘derneğin işlerini düzgün yapamadığını söyledi' dedi. İmam Emin Ç'nin kişisel hesabını şikâyetten sonra kapattırdığını iddia eden şikayetçi Aysel Ş. 17 ayrı kişinin hesaba para yatırdığını öğrendik. Hesabında yaklaşık 48 bin lira para vardı” dedi. Bu iddialar üzerine imam Emin Ç. İse bu hesabın ailelerin ortak hesabı olduğunu birikimlerini orada sakladığını hesabı kapatma sebebinin ise dolandırıcılıktan korktuğu için olduğunu iddia etti. Mahkeme başka tanıkların dinlenmesi ve imam Emin Ç.'nin bankasından ayrıntılı dökümlerin istenmesi için başka bir tarihe ertelendi. Haber Merkezi