Turizmde Yön Verenler İcra Kurulu tarafından organize edilen“2012 Turizm Ödülleri” İstanbul Zurich Hotel'de düzenlenen törenle sahiplerine verildi.
Turizmde Yön Verenler İcra Kurulu tarafından düzenlenen 2012 Turizm Ödülleri” İstanbul Zurich Hotel'de törenle sahiplerine verildi. Üç kategoride verilen turizm ödüllerinin yanı sıra başarılı kuruluş ve kişilere de teşekkür plaketi verildi.
Mengen Meslek Yüksek Okulu, turizme katkılarından dolayı teşekküre layık görülen kuruluşlar arasında yerini aldı.
Abant İzzet Baysal Üniversitesi adına törende konuşma yapan Okul Müdürü Prof. Dr. Elif Yücetürk, Mengen ve Yüksekokulumuz aşçılık alanında hem bir marka kent hem de bir marka okul olarak turizm sektörüne 16 yıldır yaklaşık 500 aşçı yetiştirmiştir. Mezunlarımız, yurt içinde ve dışında öncelikle tercih edilmektedir. Oteller ne kadar konforlu olursa olsun, bu konuda ne kadar yatırım yapılırsa yapılsın, eğer otellerinizde konuklarınıza, Türk ve dünya mutfaklarından lezzetli ve özenle hazırlanmış yemekler sunamazsanız, turizme yön vermeniz mümkün değildir”dedi. Otellerde sunulan en önemli hizmetlerin başında yemek hizmetleri geldiğini belirten Prof. Dr. Elif Yücetürk, meslek yüksekokulunun tüm akademik kadrosuyla sektöre yetenekli genç aşçılar yetiştirdiğini ve bunun haklı gururunu taşıdıklarını sözlerine eklemiştir.
Törende yılın yeşil otel ödülleri Clup Hotel Nena, Clup Hotel Rixos Tekirova, Ersan Resort&SPA ve Tuğçan Otel Grubuna verildi.
Turizm ve belgesel dalında, Turizm Arenası programı ile CINE5, Daily News eki ile Hürriyet, Yazar ve Executive Cheff olarak Ömür Akor özel ödüle layık görüldü.
Yılın turizm haber portalı ödülünü turizmnews.com, yılın şefi ödülünü Firkan Gülaydın, yılın karayolu taşımacılığı ödülünü ise Ulusoy firması aldı.
Yılın hava yolu şirketi ödülü Türk Hava Yolları'na, yılın yabancı zincir oteli ödülü Hilton'a, yılın yerli tur operatörü ödülü Jolly Tour'a, yabancı tur operatörü ödülü ise TUI'ye verildi.