Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, 11'inci Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali'nde birincilik kupası başta olmak üzere 2 altın, 5 gümüş, 2 bronz madalya ile 3 merit ödülü alan AİBÜ Mengen Meslek Yüksekokulu öğrencilerini kutlayarak kendilerine Teşekkür Belgesi” verdi.
Senato Odası'nda düzenlenen törende konuşan, Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun, emeği geçen herkesi tebrik ederek tüm ödülleri toplayıp gelen ekibin kendilerini çok mutlu ettiğini belirtti.
Üniversite olarak aşçılık eğitimine daha fazla önem vermek istediklerini vurgulayan Prof. Dr. Coşkun, Bunun için gerekli çalışmaları hızlı şekilde yapmaya çalışıyoruz. Mengen'i; aşçılık, mutfak sanatları ve gastronomi eğitimlerinin ve bilimsel çalışmaların merkezi haline getirme çabalarımız var. Böylece üniversitemizin adını hem Türkiye'de hem de dünyada daha fazla duyurabileceğiz.” diye konuştu.
“Başarının Sırrı”
Mengen MYO Müdürü Prof. Dr. Elif Yücetürk ise Bize yarışmalarda elde ettiğimiz başarıların sırrını soruyorlar. Aslında çok basit. Aklımızla kalbimizi buluşturuyoruz. Böylece güzel sonuçlar elde ediyoruz.” dedi.
Highway AVM'den Jest
Konuşmaların ardından, Rektör Prof. Dr. Coşkun, Mengen MYO öğretim görevlileri Ali Kemal Kemer, M. Abdullah Sümmen, Fuat Bayram ve Berker Çiftçi ile okutman Pınar Kabasakaloğlu'na teşekkür belgelerini verdi. 11'inci Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali'ne katılarak hem üniversitemizi hem de ülkemizi temsil eden 14 öğrenciye de, Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun başta olmak üzere Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cabir Terzioğlu ve Prof. Dr. Kenan Gümüştekin, Genel Sekreter Doç. Dr. Erdal Bekiroğlu ile AİBÜ Mengen Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Elif Yücetürk tarafından Teşekkür Belgesi” ile Highway Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Daylan'ın hediye ettiği çeyrek altınlar verildi.