Bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Uluslararası Arapça Yarışmalarının Bolu finali yapıldı. Final sonunda iki kategoride de başarılı olan Mengen İmam Hatip Lisesi, Bolu'yu 27 Nisan'da yapılacak bölge finalinde temsil etmeye hak kazandı.
Milli Eğitim Bakanlığı Din Eğitimi Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Uluslar arası Arapça Yarışması Bolu finali renkli görüntülere sahne oldu. Bolu Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi, Gerede Anadolu İmam Hatip Lisesi, Mengen İmam Hatip Lisesi ve Göynük Akşemsettin İmam Hatip Lisesi'nin katıldığı il finali, iki kategoride gerçekleşti. İki kategoride de rakiplerini geride bırakan Mengen İmam Hatip Lisesi, 27 Nisan'da Gerede'de 11 ilin katılımıyla gerçekleşecek bölge finalinde Bolu'yu temsil edecek.
Yarışma ile ilgili bilgiler veren Bolu Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Baş Yardımcısı Recep Hoşcan, Milli Eğitim Bakanlığı Din Eğitimi Genel Müdürlüğü'nün bu yıl dördüncüsünü yapmış olduğu, 4'üncü Uluslararası Arapça Yarışmasının il finalini okulumuzda yaptık. Merkez Anadolu İHL, Gerede Anadolu İHL, Göynük Akşemsettin İHL ve Mengen İHL öğrencilerinin katılımıyla oldu. İlk bölümde Arapça bilgi yarışmasında tamamen Arapça olan 15 soru soruldu. İkinci bölüm de etkinlik bölümüydü. Bu bölümde hitabet ve şiir okuma bölümü idi. Bu bölüme iki okul katıldı. Mengen İHL ve Göynük Akşemsettin İHL. Bu bölümde de Mengen birinci oldu. Mengen İHL İlimizi bölge yarışmasında temsil edecek. Bölge yarışması yine ilimizde Gerede' de yapılacak. 11 il katılacak. Burada gerçekten güzel bir katılım vardı. Değişik ve heyecanlı bir yarışma oldu. Herkesin kazandığının anlaşıldığı bir yarışma olması bize mutluluk vermektedir” diye konuştu.
Yarışmada dereceye giren öğrenci ve öğretmenlere ödülleri de törenle verildi.