Mengen Uluslararası Aşçılık ve Turizm Festivali hakkında Mengen Belediyesi, Sivil Toplum Kuruluşları, Siyasi Parti Temsilcileri ortak bir basın açıklaması yayınlayarak Mengenlileri ve Mengen dostlarını festivale sahip çıkmaya davet etti.

Ortak yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi;

30 kez yapılan artık kurumsal alt yapısı oluşmuş, gelenekselleşmiş; böyle olduğu kadar tarihsel, kültürel, toplumsal ve ekonomik gerçekliğiyle Mengen'le bütünleşmiş bir Festivalin nerede yapılacağı ile ilgili son günlerde yeniden gündeme getirilen tartışmalar, söylemler Mengen için hiçbir bir anlam taşımamaktadır. Çünkü Festivalin yapısı ile ilgili olarak öngörülecek ve onu değiştirecek tüm kararlar, sadece ve öncelikle Mengen halkı tarafından alınabilir.

Mengen'e ait olduğu tartışılmaz bu kültürel mirasımıza Mengen'i kendinden sayan her kişi, kurum, kuruluş, topluluk sahip çıkmalıdır. Buna sahip çıkmayanlar Mengen'e ve Mengen'in kültürel mirası Aşçılık mesleğine de haksızlık etmiş olacaklardır. Mengen dostlarına düşen görev; Mengen için bir kültürel miras bir kimlik olan bu değerin devamlılığını sağlamak ve burada yaşayan insanlara saygının, katılımcı, çoğulcu demokrasinin bir gereği olarak Festivali desteklemektir.

Bu kültürel mirasımız Aşçılık Sanatının bir yansıması olan Mengen Uluslararası Aşçılık ve Turizm Festivalimiz; insanlarımızı birbirine yakınlaştıran, paylaştıran, ortak anlayışlarda buluşturan Festivalimizin bu güzel özelliklerine zarar vermeye kimsenin hakkı olmamalıdır.

Bu fırsatla;

· adındaki Uluslararası” özelliğine yakışır biçimde yerel kültürümüzü evrensel kültürle buluşturan,

· mesleki dayanışmayı artıran ve aşçılık mesleğini yücelten, bilimselliği de öne çıkan,

· ülkemizin her yerinden en geniş katılımıyla herkesi konuklayan ve kucaklayan,

· en güzel festivaller için toplumun her kesimini, tüm halkımızı, resmi- özel- tüzel kişi ve kurumlarımızı…

30 yıldır olduğu gibi Mengen Uluslararası Aşçılık ve Turizm Festivalimize destek vermeye ve sahip çıkmaya çağırıyoruz.