Mengen Belediyesi'nde Halk Toplantısı Gerçekleştirildi

Belediye Başkanı Turhan Bulut, göreve geldikten sonra düzenlenen Halk Toplantısında sosyal, şeffaf Belediyeciliğinin gereği olarak halka doğruları ve gerçekleri anlatmanın önemli bir sorumluluk olduğunu belirterek devir aldığı günden bugüne kadar 5 aylık süreci paylaştı.

YAPILAN FAALİYETLER

Bulut bu güne kadar gerçekleştirilen faaliyetleri okuyarak dinleyicilere sundu;

1-Tabaklar Yazıyaka Mahallesi ve Çay yolu kenarında kilitli parke döşeme işi tamamlandı. Bu iş kapsamında seçimden önce 9372,72 m2 kilitli parke, 564 m bordür, seçimden sonra ise 16900,28 m2 kilitli parke, 3035 m bordür taş döşenmiştir. Ödemesi yapılmıştır.

2-İlçemizde yıllardır yaşanan kat yüksekliği probleminin çözüme kavuşturulması ve imar planlarının revizyonu için İller Bankasına bu iş karşılığında 76,000 TL ödeme yapılmıştır. Planlama çalışmalarının hızlı bir şekilde tamamlanması için Banka ile sürekli temas halindeyiz. Planlama çalışmaları bittikten sonra özellikle şehir merkezinde 2 kat olan kat yüksekliğini artırmayı düşünüyoruz.

3- Kültür ve Turizm Bakanlığından Şehir Merkezi yollarının kilitli parke ile döşenmesi için 1.015.079,89 TL tutarında yardım dosyası hazırlanarak başvuru yapılmıştır.

4-İller Bankası Mekânsal Planlama Genel Müdürlüğüne 4 adet park projesi için başvuru yapılmıştır. Yapılan görüşmeler neticesinde başvurumuz kabul edilerek öncelik Karapınar Mahallesi TOKİ konutları alanında bulunan 16 dönümlük alanda park düzenleme projesi hibe olarak hazırlatılmaktadır.

5- İlçemizin estetik bir kent görünümüne kavuşması için Gökçesu Caddesinde refüj çalışması yapılarak ağaçlandırmak suretiyle caddemiz güzel bir görünüme kavuşturulmuştur. Ağaçlandırma çalışmaları şehir terminali, Pazarköy Caddesi, Aydın Yılmaz Caddesi, Divan Cami Parkı, Şehir Parkında devam edecektir.

6- Karayolları ile yapılan görüşmeler üzerine Zonguldak-Ankara yolundaki asfalt programına kaldırım ve yağmur suyu giderleri alınmıştır. Festivalde tamamlanması beklenen yolumuz, bulvar görünümünde İlçemize ayrı bir değer katacaktır.

7- Şehir terminali tadilat ve boya yapılarak eski görüntüsünden kurtarıldı.

8- Temiz Tuvalet Projemiz ile ilk yenilememiz Ziraat Bankası karşısında bulunan belediye tuvaletinin bakım ve onarımı yapılarak başladık.

9- 6-7 Haziran tarihlerinde yaşanan sel felaketi nedeniyle hasar gören taşkın tesislerinin onarımı için DSİ ile sürekli temas halinde olundu. Kaynarca ve Baraklar Derelerinde onarım ve genişletme çalışmaları Devlet Su İşleri 53. Şube Müdürlüğüne yaptırıldı. Türkbeyli içinde bulunan 2 adet köprünün yeniden yapılması talep edildi.

10- Türkbeyli Mahallesi Eski Zonguldak yolu ile Beşler Mahallesi Ankara Caddesi asfalt malzemesi ile yeniden düzenlendi.

11- Yeni Durak Projemiz değerli hemşerimiz Orhan Uçar beyin katkıları ile hayata geçirildi ve böylece Pazarköy Caddesi, Gökçesu Caddesi ve Fatih Kılıç Caddesi üzerinde bulunan atıl vaziyetteki duraklar yenilendi.

12- Haşereler için ilaçlama makinası alımı yapıldı. Düzenli olarak cadde ve sokaklar ilaçlandı.

13- Şehir terminali yanında bulunan ilave inşaatın öğrenci yurdu olarak düzenlenmesi için proje çalışmaları devam etmektedir.

14- Mezbahanın yeni mevzuata uygun hale getirilmesi için proje çalışmaları hızla devam etmektedir.

15- Şehir merkezinde bulunan çok hisseli arazilerin düzenlenmesi için önceki dönem düzenlenen parselasyon planı yeniden ele alınarak düzenlendi. Önümüzdeki günlerde askıya çıkarılarak halkımızın incelemesine sunulacaktır.

16- Çay yolu projesi kapsamında Beşler Köprüsü ile Terminal çıkışı arasına bordür çekilerek yeni aydınlatma çalışmalar başlamıştır.

17- 10.000 kişilik atık su arıtma tesisi arsasının haritalama ve zemin etüt çalışmaları belediyemiz tarafından yapılmaktadır dedi.

GÖREVİ DEVRALDIĞIMIZ TARİH İTİBARİYLE GELİR GİDER ve BANKA HESAP BİLĞİLERİMİZ

Esnaf ve Firmalara Ödenmemiş Toplam Borç Tutarı : 100.000

Ödenmemiş Asfalt Malzeme Bedeli Toplam Borç Tutarı : 200.000

(Bolu Belediyesine Yaptırılan Hastane çevresi Asfalt Bedeli)

İhalesi Yapıldığı Halde Karşılığı Ayrılmayan Borç Toplamı : 236.000

Bolu Sosyal Güvenlik Kurumuna Toplam Borç Tutarı : 193.000

İller Bankasına Olan Kredi Toplam Borç Tutarı : 3.385.000

İller Bankasına Uzlaşma Komisyon Borç Tutarı : 530.200

BELEDİYEMİZİN TOPLAM BORÇ TUTARI : 4.644.200

2009-2014 döneminde Bankalarda biriken Belediyemize ait vadesiz mevduat hesabında bulunan ve son ana kadar kullanılmayan 1.041.135.TL Birmilyon kırkbirbin yüzotuzbeş lira. (Önceki para birimi ile, Bir Trilyon kırkbir milyar yüzotuzbeş milyon lira) seçimden bir ay önce hiç bir zorunluluk yok iken, ileriye yönelik İlçemizin kamusal hizmetlerinin daha rahat bir ortamda verilebilme imkanı mevcut iken, bu düşünce ile hareket edilmeyerek, kredi taksitlerimizin 15 yıl yani 180 ay vadeli olup, aylık 15.000-35.000.-TL aralığında ödemesi yapılırken, belediyemize ait birikmiş mevduatın bankadaki hesaplarımızdan çıkartılarak iller bankasındaki ödenmesinde zorunluluk bulunmayan kredi borcundan düşülmek üzere Ankara'ya ilbank'a (İller Bankası) transfer edilmiştir.

1.041.135.-TL'nin Ankara'da ilbank'a gönderilmesi, yatırımlarımız için çok önemli bir kaynağın Mengen Belediyemiz için ne kadar büyük önem arz ettiğini siz değerli vatandaşlarımın takdirine bırakıyorum.

İlçemiz sınırları içerisinde Karaşeyhler köyü, Bürnük Yaylası, Keçelipınar mevkiinde bulunan Keçelipınar kaynağı olarak adlandırılan su kaynağının, 03.09.2013 tarihinde Gerede Belediye Başkanı ve Mengen Belediye başkanları arasında imzaladıkları protokolle %50 Mengen, %50 Gerede'nin kullanımına yönelik protokolün yapılması, Meclis Kararı alınmadan yapıldığı için hiçbir geçerliliğinin olmadığını bu protokole göre yapılmış işlemler var ise hiçbir geçerliliği olmadığını halkımız ile paylaşmayı görev addediyorum.

Yeni hastanemizin çevre yolları, Bolu Belediyesine asfalt yaptırılıp ödemesinin yapıldığı 27 Şubat 2014 tarihinde açıklanmasına rağmen ödemenin yapılmadığını, Bolu Belediyesinin Mengen Belediyesine hitaben İcra işlemini başlatacağı bilgisi ile tarafımızca öğrenilmiştir. Bolu belediyesi ile yaptığımız görüşmeye istinaden yeniden yapılandırarak Asfalt ödemesi tarafımızca yapılacaktır.

Gününde Tahsil edilmeyen Ödenmemiş Gelirlerimizden;

Su Alacağımız : 220.000

Kira Alacağımız : 117.000

Emlak vergisi Alacağımız : 100.000

İlan ve Reklam Vergisi Alacağımız : 25.000

Çevre Temizlik Vergisi Alacağımız : 25.000

Gecikme Zammı Toplamı : 121.000

GÜNÜNDE TAHSİL EDİLEMEYEN

TOPLAM ALACAK TUTARI : 608.000

Bu yıl Ramazan ayında düzenleyip gerçekleştirdiğimiz iftar programımız ortalama günlük kapalı Pazar yerinde en az 400 kişi, ayrıca ihtiyaç sahibi olup gelemeyen Vatandaşlarımızı da belirleyerek bu sayıda yaklaşık 150 olup, belediyemiz araçları ile kendilerine hizmet götürülmüş ve İftar programımız süresince günlük 550 kişilik yemek çıkartılarak belediyemizin, Kaymakamlığımız, Kurum ve Esnaflarının katkıları ile güzel bir ramazan ayı iftar programını tamamlamış olduk.

Mengen'de ücretsiz Toplu Taşımacılığı Başlatarak bir ilki gerçekleştirdik, çünkü halkımıza söz vermiştik. Cumartesi günleri Pazar servislerimiz hafta içi günde üç sefer olmak üzere şehir merkezi servislerimizi hayata geçirmenin mutluluğunu halkımız ile paylaşıyoruz.

SOSYAL FAALİYETLER

1- 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında yapılan uçurtma şenliğine destek verildi.

2- Anneler Günü programı düzenlendi.

3- Belediyemizce mesken ve ticarethanelerde iki ayda bir okunmakta olan su sayaçlarımız, Haziran 2014 ayı dahil olmak üzere her ayın 08-19 tarihleri aralığında okunarak aynı ayın 20-30 tarih aralığında tahsilatı yapılmak üzere yeni uygulamaya geçilmiştir.

4- Mengen Belediye Spor Kulübünün bünyesinde 2014 yılı yaz sezonunda yaz futbol spor okulu açıldı.

5- Kadıköy Belediyesi ile Kardeş Belediye anlaşması yapıldı.

6- Mengen Belediye Spor Kulübü ve Gökçesu Ortaokulu Spor Kulüplerinin birlikte düzenlediği Satılmış YAMAN Futbol Turnuvası gerçekleştirildi.

7- Belediyemizin katkılarıyla KOSGEB ‘ten kendi işini kurmak isteyenler için uygulamalı girişimcilik eğitim kursu başladı.

Toplantımıza katılan tüm Hemşerilerimize, Muhtarlarımıza, Belediye Meclis Üyelerine ve Belediye çalışanlarına teşekkür ediyorum.