Ak Parti Mengen Belediye Başkan Adayı Ramazan Albaş, mevcut Mengen Belediye Başkanı Osman Erarslan'ın bazı basın yayın organlarına yansıyan açıklamalarına cevap verdi. Albaş, Erarslan'ın söylemleri için Yerel gazetelerde yayınlanan röportaj haber tamamen asılsız ve mesnetsiz suçlamalardan ibaret olup, çamur at izi kalsın mantığı ile yola çıkılmış bir siyasi karalama kampanyasıdır.” diye konuştu.
Ak Parti Mengen Belediye Başkan Adayı Ramazan Albaş, 2009'dan beri Mengen Belediye Başkanlığı görevi yapan fakat bu dönemde Ak Parti Genel Merkezi tarafından aday gösterilmeyen Osman Erarslan'ın kendisi hakkında bulunduğu iddialara yazılı olarak yaptığı açıklamayla cevap verdi. Albaş, açıklamasında şunları söyledi: Osman Erarslan Adalet ve Kalkınma Partisinin halen Belediye Başkanıdır.2014 yerel seçimlerinde yeniden Ak Partiden Belediye Başkanı aday adayı olmuştur. Fakat ilçemizde yapılan üç adet anket ve temayül yoklamalarında aldığı başarısızlık sonucu Genel Merkezimiz tarafından aday gösterilmemiştir. Bu süreçte aday gösterilmediği için agresif tutum ve saldırgan davranışlarına devam ederek son tahlilde, partimizi ve kişileri hedef alan açıklamalarda bulunmaya devam etmektedir. Bir Belediye Başkanı makamına ve kurumsal kimliğine yakışmayan akıl tutulması davranışların Mengen ilçemize ve markasına verdiği zarar karşısında herkes gibi benim de kanım donmaktadır.
Ak Parti tarafından 2009 yılında aday gösterilerek seçilen bir belediye başkanının bu defa aday gösterilmeyince çok daha farklı bir kişilikle karşımıza çıkması ve karalama kampanyası başlatması çok manidardır. 2014 yerel seçimleri noktasında Ak Parti tarafından aday gösterilmeyince ilçemizdeki farklı partilere giderek görüşmeler yaptığı, aday gösterilmesi için ricacı olduğu tarafımızdan bilinmektedir.
Ak Parti iktidarını ve seçmenini arkasına alarak yapılan hizmetleri, ben yaptım yaklaşımı ile izah etmenin açıklaması olamaz ve bunun adı olsa olsa vefasızlıktır. Haberi okuduğumuzda ve bu yaşananlardan sonra Osman Erarslan'ın İnsan ya ayaklarından üşür ya da kafasından üşür” cümlesi hak etmediğimiz iftiraların özeti gibidir. Ak Parti olarak Belediye Başkanlığı seçimlerine büyük önem veriyor ve seçimden zaferle çıkacağımıza adımız gibi eminiz. Fakat Ak Parti'den seçilmiş bir belediye başkanının bu tür kirli, neye ve kime hizmet ettiği belli açıklamaları bizi asla yolumuzdan çevirmeyecektir.
İlçemizde seçimlere hazırlanan diğer partilerin adayları proje üretmekte sıkıntı yaşarken, Osman Erarslan'ın iftira ve karalamalarına sarılmış olmaları bir komplo ile karşı karşıya olduğumuzu akıllara getirmektedir.
Aday gösterilmediği için hırsına yenik düşen, mağrur iken mağdur psikolojisini oynayan Osman Erarslan'ı bu ağır itham ve aslı astarı olmayan açıklamaları karşısında Mengen asla affetmeyecektir.
Mengen halkı her şeyi bilmekte ve görmektedir. İktidarın gücü ve on beş yıllık belediye başkanlığı tecrübesi ile Mengen ilçemize büyük yatırımları yapmakta bizi kimse engelleyemeyecektir. Osman Erarslan değil hiç kimse Mengen halkının geleceğine ipotek koyamayacak, iktidarın gücü ve Belediye Başkanlığımızla Mengen daha da büyüyecek, beş yılda aldığımız yatırımlar, çok daha yüksek oranda projelerimizle hayat bulacaktır.
Osman Erarslan'ın Mengen suyunu Pazarköy Belediyesi tarafından çalındığını tespit ettim.” ifadesi tamamen yalan, iftira ve karalama olup, hak ve hukuk yoksunu bir açıklamadır.
Yukarıda bahsedilen konu, Pazarköy İsale Hattı'nın bulunmadığı ve geçmediği bir yerdedir. Suyun Pazarköy Belediyesi ile uzaktan yakından hiçbir alakası olmadığı gibi böyle bir çalışmamız asla olmamıştır. Bahsi geçen su sadece hayvanların su içmesi için yapılan bir çeşmeye akmakta olup; kim ne zaman ve kimler tar