CHP Merkez İlç Başkanı Hüseyin Yıkılmaz, Bolu Belediyesi'nde memur olarak çalışan ve emekliliği gelen 29 Devlet memuruna emekli olmaları yönünde Belediye yönetimi tarafından baskı yapıldığını açıkladı. Yıkılmaz, Emekli olmak istemeyen memurları Torba Yasa kapsamında il dışına tayin etmekle tehdit eden Belediye Başkanı, ilk göreve geldiğinde işten çıkardığı 117 çalışana yaptığı gibi memurlara da insanlık dışı baskılarla emekliliğe zorlamaktadır” dedi.

CHP Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Yıkılmaz, Bolu Belediyesi'nde emeklilikleri gelmesine rağmen emekli olamayan devlet memurlarının, belediye yönetimi tarafından uygulanan baskıyla emekli edilmek istediğini iddia etti. Başkan Yıkılmaz, Bolu Belediyesi bünyesinde çeşitli servislerde 657. Sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi olarak çalışan 29 memur üzerinde şiddet ve mobbing uygulanarak emekli olmaları yönünde baskı yapılmaktadır. Memurlardan zorla ‘17 Temmuz'da emekli olmak istiyorum' diye dilekçe alındığını öğrenmiş bulunuyorum” dedi.

“AKP İKTİDARININ GÜNLÜK İŞİ OLMUŞTUR”

Yapılan baskının Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz tarafından bizzat yönetildiğini iddia eden Başkan Yıkılmaz, Emekli olmak istemeyen memurları Torba Yasa kapsamında il dışına tayin etmekle tehdit eden Belediye Başkanı, ilk göreve geldiğinde işten çıkardığı 117 çalışana yaptığı gibi memurlara da insanlık dışı baskılarla emekliliğe zorlamaktadır. Çalışan emekçiler üzerinde iktidara geldikleri günden beri her türlü faşizan baskıyı sıradanlaştıran AKP hükümetleri, tüm çalışanları taşeron mezalimine maruz bırakarak, tüm haklarını elinden almıştır. Belediyede yandaş, biat eden militan partilileri ve yakınlarını istihdam etmek adına her türlü Ali Cengiz oyunu oynanmaktadır. Belediye Başkanının bizzat yönettiği bu oyunu duyarlı kamuoyunun dikkatine sunmak istiyorum. İnsanların ekmekleri ile oynamak, geleceklerini karartmak AKP iktidarının günlük işi olmuştur” ifadelerini kullandı.

“MEMURUMUZA SAHİP ÇIKMAYA ÇAĞIRIYORUM”

Bahse konu 29 devlet memuruna sahip çıkılması için Bolu kamuoyuna çağrıda bulunan Başkan Yıkılmaz, Emeğe ve emekçiye saygısı olmadığını 12 yılda tersane kazalarındaki işçi ölümleri, AKP yandaşlarına peşkeş çekilen madenlerde yaşanan işçi ölümleri, özellikle AKP tarafından teşvik edilen ve havuza rüşvet akıtan vahşi inşaat sektöründeki insan ölümleri ile kanıtlayan AKP iktidarına karşı tüm demokratik kitle örgütlerini ve kamuoyunu Bolu Belediyesi'nde emekliliğe zorlanan 29 memurumuza sahip çıkmaya çağırıyorum. Bolumuza yıllarca hizmet etmiş memur arkadaşlarımızın, zor hayat koşulları içinde emekliliğe zorlanması ne vicdana ne hukuka sığar. İmza vermeyeni başka şehirlere göndermekle tehdit eden Belediye Başkanı ve çok bilmiş ekibini de azıcık insanlığa ve empati kurmaya davet ediyorum” diye konuştu.

Haber Merkezi