Bolu İl Özel İdaresi ile Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir- Sen) arasında Sosyal Denge Tazminatı sözleşmesi imzalandı. İmzalanan sözleşme ile Özel İdare ve bağlı birimler de çalışan memurlar aylık olarak sosyal denge tazminatı alacak.

Valilik Makamı'nda düzenlenen protokol imza törenine Bolu Valisi Aydın Baruş, Bem-Bir Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sırrı Köstereli, Bem-Bir Sen Bolu Şube Başkanı Selami Usta, Memur-Sen İl Başkanı Ahmet Koçak ile İl Özel İdaresi sendika temsilcisi Mehmet Ali Aytekin katıldı.

Protokol imza töreni öncesi Bolu Valisi Aydın Baruş yaptığı konuşmasında, Bugün İl Özel İdaresi'nde çalışan memurlarımızın Sosyal Denge Tazminatı Sözleşmesini nihayete erdirmek üzere bir araya geldik. Karşılıklı anlayış ve hoşgörü çerçevesinde belirlemiş olduğumuz koşullarda imzalanacak olan bu sözleşmenin tüm Özel İdare çalışanlarımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Hepsine işlerinde kolaylıklar diliyorum. 2016-2017 dönemini kapsayan bu sözleşmenin tüm Özel İdare çalışanlarımıza ve ailelerine yararlı olmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi.

İmzalanan sözleşmenin hayırlı ve bereketli olmasını temenni eden Bem-Bir Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay da konuşmasında, "Ülkemize, milletimize ve özellikle de Bolumuza Sayın Valimizin önderliğinde hizmetlerin en güzelini bekliyoruz. Bu hizmetlerin yapımı bir ekip işidir. Bu ekibin başında da Sayın Valimiz bulunuyor. Bu ruh ve bu anlayışla, bu şuurla, bu düşünceyle ülkemize, toplumumuza, milletimize çalışmanın en güzelini zaten yapıyorlar. Yine arkadaşlarımızın da performanslarının daha iyi, daha güzel, daha verimli, daha etkili, daha etkin çalışmalarını toplum olarak, millet olarak, hizmet alanlar olarak istiyor ve arzu ediyoruz. Hepimize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Bolu Valisi Aydın Baruş ile Bem-Bir Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, Bolu İl Özel İdaresi ile Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir- Sen) arasında Sosyal Denge Tazminatı sözleşmesini imzaladılar. Sözleşme kapsamında aylık maaşlarına ek olarak İl Özel İdaresi Genel Sekreterine 800 TL, Genel Sekreter Yardımcıları ve Birim Müdürlerine 600 TL., diğer memurlara ise 550 TL. Sosyal Denge Tazminatı ödenecek, sözleşme 2016 ve 2017 yıllarında geçerli olacak. Sözleşme imzalanmasının ardından ziyaret anısına Bem-Bir Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, Bolu Valisi Aydın Baruş'a seramik vazo hediye etti. Haber Merkezi