Memur-Sen'in İl Divan Toplantısı'na katılan Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, "Milletle birlikte, milletle devletin kaynaşması doğrultusunda yürünecekse, iç tüzük, yönetmelik, İç Hizmet Kanunu gibi ucube maddelerin tamamından kurtulmak lazım. Anayasasını da buna göre şekillendirmesi lazım" dedi.
Memur-Sen'in İl Divan Toplantısı'na katılan Gündoğdu, referandumda "evet" diyenin de "hayır" diyenin de bu millete yeni anayasa sözü verdiğini anımsattı. Milletin bu sözü unutmadığını ifade eden Gündoğdu, şunları kaydetti: "Bütün vatandaşlarını eşit gören, şiddete dönüşmeyen her düşünceye yardımcı olan, önünü açan sosyal devlete geçmemiz lazım. Kısaca diyoruz ki benim vatanım, benim bayrağım, benim milletim diyen herkes, benim Anayasam da diyebilmeli. Benim Anayasam diyebileceği bir Anayasa hayata geçirilmelidir.
Milletle birlikte, milletle devletin kaynaşması doğrultusunda yürünecekse, iç tüzük, yönetmelik, İç Hizmet Kanunu gibi ucube maddelerin tamamından kurtulmak lazım. Anayasasını da buna göre şekillendirmesi lazım."
"Kampanya 12 milyon 300 bin imzaya ulaşmıştır"
Gündoğdu, "10 milyon imza kampanyası" adıyla imza kampanyası düzenlediklerini hatırlatarak, kampanyada 12 milyon 300 bin imzaya ulaşıldığını vurguladı. Türkiye rekoruna ulaşıldığına dikkati çeken Gündoğdu, "Baş örtüyü çok hazzetmeyen ana muhalefet partisinin Türkiye'de aldığı oydan çok daha fazla bir dilekçedir bu. Mutabakat var mıdır- Evet mutabakat vardır. Millet istiyor, kamu çalışanları istiyor. İktidara da düşen bu dilekçeleri işleme ve yürürlüğe koymaktır. Şayet işleme koymazsa ne olur- Hiç bir şey olmaz. Biz dilekçeleri doğal hukukun garantörleri altında evrensel hukuka inanarak işleme koyduk" ifadesini kullandı.
"18 Mart'tan beri yönetmeliği yok sayıyoruz" diyen Gündoğdu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yönetmeliği nasıl yok sayarsınız diyen zevat çıkıyor. İşte Elazığ'da bir müftü çıkıyor, kravat takmayan memura soruşturma açıyor. İzmir'de jakoben, 28 Şubat'ın beslemelerine özenmiş bir vali çıkıyor kılık kıyafet yönetmeliğine uymayanların tespit edilerek, cezalandırılması diyor. Bu bile başlı başına bir ayıpken, bu yazıyı bir de Ege Ordu Komutanlığı'na, Garnizon Komutanlığı'na gönderiyor.
Bu ülkede hala şapka kanunu yürürlüktedir. Vali şapka kanununa uymuyor, CHP, Kamu-Sen, KESK uymuyor. Kanuna uymamak sorun oluşturmuyor da darbecilerin yönetmeliğine uymamak niye sorun oluştursun. Biz bu yönetmeliği yok saymaya devam edeceğiz. İktidara çağrımız, ister bu yönetmeliği kaldırın, isterse kaldırmayın. Bu yönetmelik artık yok hükmündedir. Anayasa gereği bu yönetmeliği tanımıyoruz."