25. Dönem Milletvekilliği için Ak Parti Genel Merkezinde hareketli günler devam ediyor. Milletvekilliği aday adayları mülakatlarda değerlendirilirken Bolu Ak Parti Aday Adayı Adalet Karadayı, Beşir Atalay ve ekibi ile gerçekleştirdiği mülakata kızı Meliha Nur ile katıldı.

Ak Parti Genel Merkezinde yapılan mülakatlara Bolu'dan 8 aday katıldı. Feridun Kaya, Mehmet Altun, Ömer Baygın, Abdullah Başaran, Ali Coşkun, Osman Şevki Çelebi, Mehmet Emin Güz ve Adalet Karadayı mülakata çağırılan isimler oldu. Milletvekillileri Ali Erçoşkun ve Fehmi Küpçü ile Bakan Yardımcılığı yapan Fatih Metin'in parti tüzüğü gereği katılmadığı mülakata Hüseyin İka davet edilmedi. Bolu aday adaylarını mülakata alan ve Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay'ın Başkanlık ettiği komisyonda diğer üyeler Betül Birer, Mustafa Akış ve Hasan Fehmi Kınar oldu. Ak Parti Genel Merkezde yapılan mülakata kızı ile birlikte giden Aday Adayı Adalet Karadayı, görüşme sonucunun olumlu geçtiğini belirterek detayları gazetemiz okuyucuları ile paylaştı.

Mülakatta öncelikle kendimizi tanıtmamızı istediler diyen Karadayı, şunları söyledi; 10 Kardeş olduğumuzu, yetimlikte büyüdüğümüzü, annemin yetimhaneye kıyamadığı için veremediğini anlattım. Neden aday olduğumuzu sorduklarında, ‘Halktan biri olarak halkın hiçbir zaman devletini, hükümetini satmadığını, Ak Partiye olan oyların yükselerek devam ettiğini, mevcut milletvekillerinin dahi korkup bunları anlatamadığını söyledim. Taksim olaylarını, paralelcileri, 17-25 Aralık'ta darbe girişiminde bulunanları anlattım. Mevcut milletvekillerinin dahi sahip çıkmadığını anlattım. Bütün bu süreçleri Bolululara anlattığını, paralelcilerden korkmadığımı, tüm bunları Türkiye'ye anlatabilmek için aday olduğumu ifade ettim.”

Vekillerin hep bürokrat olduğunu, esnaflıktan gelen bir vatandaş olarak 5 milyon esnafın sesi olmak istediğini ifade ettiğini söyleyen Karadayı, Görüşmeye kızımla beraber gittik, sonrasında kızım Beşir Atalay ile görüştü. Babama yardımcı olun dedi. Atalay'da kızımla beni basın mensuplarına anlattı. kızım bu konuda en büyük destekçim. Çok istiyor. Kızım devletime ve hükümetime canımı verecek kadar bağlı olduğumu bildiğinden bu süreçte en büyük destekçim. Eşim ilk aday adaylığı sürecimde tekiliydi ama o da bu durumu kabullendi. Eşimde bana çok destek oluyor sen bunu başarırsın diyor. Teşkilatın hiçbir kademesinde görev yapmadım. İl başkanlığım, ilçe başkanlığım yok. Bu kadar sevildiğimi bilmiyordum. Temayülde bana oy veren herkese canı gönülden teşekkür ederim. Ak Parti teşkilatında olanlara da teşekkürü borç bilirim” şeklinde konuştu.

AK Parti'de aday adayları için ilk eleme, mülakatlar sonrası olacak. Mülakatlarda başarılı bulunan aday adayları için 15-22 Mart tarihleri arasında genel başkan yardımcılarından oluşan ve sayısı 4 olması beklenen ana komisyonlar devreye girecek. Mülakatlarda elemeden geçmeyi başaran aday adayları, bu kez ana komisyonlarda değerlendirilecek.-Üst komisyonun çalışmaları Temayül yoklamasının sonuçları, alt ve ana komisyonların değerlendirmeleri, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu başkanlığında oluşacak üst kurula sunulacak. 23 Mart-7 Nisan tarihleri arasında çalışma yürütecek üst kurulun kimlerden oluşacağına Başbakan ve Genel Başkan Davutoğlu karar verecek. Haber Merkezi