Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Tuncay Çelik yazılı bir açıklama yayımlayarak Muhsin Yazıcıoğlu'nu andı. Çelik, Milli ve dini şuuru dinç, üstün karakterli bir dava bir fikir adamı, Şehit Muhsin Yazıcıoğlu…” diyerek sözlerine başladı.
Çelik açıklamasında şu ifadelere yer verdi; Milletvekilliği yaptığı dönemde yanlış yaptı denilecek bir tek işi olmayan, 14 yaşında bir lise öğrencisiyken beş buçuk kilometrelik yolu arşınlayıp okula gidip gelmekten hayıflanmayan ama daha o yaşlarda doğusu batısı bütün Anadolu insanının bir lokma ekmeğe muhtaç halde yaşamasına içerleyen bununla da yetinmeyip dışarıda iki yüz elli milyon Türk'ün esaret altında yaşamasını kabul görmeyen, emek verenin emeğinin karşılığını alması, işçinin çiftçinin hakkını kazanması, adam gibi yaşaması için Yarabbi kahrında hoş lütfun da hoş deyip ezan ve bayrak aşkıyla davasının hizmetine cesurca atılan, gönül bahçelerinin kardeleni Şehadetin mübarek olsun. Yarpuzlar arasında Mis gibi nane kokuları arasında Ruhun dinlensin arzun yerine gelsin inşallah.
Kavgalar, suikastlar gördü, Günlerce gözleri kapalı işkence gördü, ama ne kaderine ne devletine küstü, İnandığını yaptı, bedeli neyse aslanlar gibi onu da ödedi, eğilip bükülmeden mücadele etti, toprağın, köylünün, çilenin, emeğin içinden geldi, düşmanı olsa doğru yapana saygı duydu, yanlış yapanın ise karşısında tek başına yiğitçe durdu. Vatan, millet, ezan, bayrak aşkına mukaddes davasının yolunda şehadet şerbetini içti.
Ne hazindir ki fikirden yoksun kişiler, bin yıllık İslam toprağında vatan sevgisi ne demektir bilmeyen kişiler, Şehit Muhsin Yazıcıoğlu'nun fikir ve davasını idrak edebilmekten de yoksundurlar. Muhsin Yazıcıoğlu'nu anlamak gömleğin ilk düğmesini doğru iliklemektir bir kitabı okumaya önsözünden başlamaktır. Bütün önyargılardan kurtulmaktır, Muhsin Yazıcıoğlu'nu anlamak bir karınca can çekiştiğinde can çekişmek, bir serçe üşüdüğünde yüreği titremektir. Bütün dertlilerin derdini sinesinde hissetmektir. Muhsin Yazıcıoğlu'nu anlamak her türlü vefasızlığa rağmen küsmeden, pes etmeden mücadele etmek, takdiri ilahiye şükretmektir. Ahlanıp vahlanmayı bırakıp bu topraklar için yapılacak ne varsa yapmaktır, adam gibi dosdoğru yaşamak ve doğru işi yapmaktır.
Muhsin Yazıcıoğlu'nu anlamak, doğru olmayı ve düz yürümeyi şiar edinmek için Onu anmaya ve örnek almaya, onu örnek olarak gösterip gençlerin, geleceğin dosdoğru olmalarını hedeflemeye devam edeceğiz. o doğruluğun, mertliğin, sabretmenin resmiydi, yedi yıl suçsuz yere ceza evine atılıp beş yılını hücrede yaşamaya mahkum bırakılan Muhsin Yazıcıoğlu'nun devlet ve millet sevdasını örnek alacağız, o ki ona yapılan yanlışlara bir gün bile isyan etmemiştir, o ki namlusunu millete çevirmiş bir tanka selam durmayız diyebilen özet olarak bir YİĞİT'ti, ALPEREN'di. O canını Allah yoluna sarfetmiş ve sarfetmiş olduğu canını Allah'ına teslim etmiş bir şehiddir. Allah şehadetlerini kabul etsin, helikopter kazasının 4. yılında bu kazanın hala aydınlığa kavuşturulamamasından devletimiz adına utanç duyuyoruz, bu utancın bizim üzerimizden kaldırılmasını cenab-ı Allah'dan niyaz ediyoruz...! şüphesiz ki Allah kötü planlar kuranların planlarını başlarına geçirecektir...!
Mekanın Cennet olsun birlik sevdalısı Büyük dava adamı.
Şehadetinin dördüncü yılında, Muhsin Yazıcıoğlu'nu rahmet ile anıyoruz.”