Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Belediye Başkan adayı Mehtap Özcan Mısırlıoğlu dün seçim çalışmalarına yine Sağlık Mahallesinde devam etti. Mısırlıoğlu sosyal projelerinden kadınlara ve çocuklara yönelik olan kimi başlıklarından bahsetti.
Mısırlıoğlu dün yine Sağlık Mahallesindeydi. Sağlık Mahallesinde seçmenlerin teveccühü ile karşılanmaya devam eden CHP Belediye Başkan adayı kadınlar, çocuklar ile ilgili planladıkları bazı sosyal projeler konusunda açıklamalar yaptı.
Mısırlıoğlu, Çalışmak isteyen kadınlarımıza meslek edindirme kursları, el becerilerini geliştirme kursları açmak istiyoruz. İhtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının diğer çocuklardan eksik kalmamasını istiyoruz. Evinde bilgisayarı olmayan birçok çocuğumuz var, çocuklarımızın bilgisayar ile ders yapabilmelerini öngörüyoruz. Çocuklarımızın eksik kaldığı konularda gönüllü öğretmenlerimizle kurslarda eksikliklerini tamamlamak istiyoruz. Bolu'nun yaşanabilir bir kent olabilmesi için kadınlarımızda gerek sosyal, gerekse de ekonomik yaşanda katılımcı olmaları gerekir. Bu bağlamda çalışmalarımızın önemli bölümünü kadınlarımıza yönelik gerçekleştireceğiz. Bir kadının mutluluğu etrafına yansır, eşine çocuklarına yansır. Kadınlarımızın yarınlara güvenli bakabilecekleri bir yaşam olanağını onlarla beraber örgütlemek bizim boynumuzun borcudur” dedi.
Açıklamasının devamında Mehtap Özcan Mısırlıoğlu, Biz her gün gündüz programlarımızda Sağlık Mahallesinde en az 20-30 sokak geziyoruz. Ama nerdeyse bir dinlenme ve çocuk parkına rastlamıyoruz. Bu sokaklarda yaşayan ikamet eden halkımızın çocukları başka bir yerden mi geldiler neden oyun ve dinlenme haklarından yararlanamıyorlar? Bolu'da şu anda 2 önemli ve büyük park var. 2 yeni büyük park alanına daha gereksinmesi var Bolu'nun. Yeni yönetim olarak 20-30 sokakta bir küçük parklar ve oyun alanları kuracağız. Yeşil alan metrekaremizi artıracağız. Spor yapılabilecek alan sayısı gözle görülür olarak artacak bu bölgelerde. Mahalle evleri oluşturulacak iyi havada çocuklarımız bahçede kötü havalar da içeride oynayabilecekleri, eğlenecekleri mekânlar tasarlıyoruz. Şunu da biliyorsunuz kontörlü sisteme geçildi. Sağlık Mahallesinde yaşayan bir vatandaşımız su kontörü bittiğinde kontör almaya belediyeye kadar gidiyor. Bu insanlara eziyettir. Örneğin mahalle evlerinde vatandaşlarımız kontör bulabilecekler kimi belediye hizmetlerinden belediyeye gitmeden yararlanabilecekler. Bunlar küçük şeyler gibi gözükmesine rağmen insan yaşamında bir yeniliktir. Bunları düşünecek vaktimiz olacak. Çünkü halkçı bir belediyenin işi halkın küçük ya da büyük tüm sorunları ile ilgilenmektir” ifadelerini kullandı.
MAHALLE EVLERİ OLUŞTURULACAK
Mahallelerde evler oluşturulacağını belirten Mısırlıoğlu, Bu mahalle evleri ile tabii öncelikle mahalle muhtarlarımız ilgilenecek. Onların denetiminde olacak. Mahalle evleri ihtiyaç sahibi ailelerin düğün, dernek gibi sosyal etkinliklerine de ücretsiz mekan oluşturabilecek. Köy konaklarını düşünün onların biraz daha büyüğü ve işlevsel olanı inşa edilecek. Sağlık Mahallesinde siz değerli basın mensupları ile beraberiz. Sizler de müşahede ediyorsunuz! Ana arterlerin dışında sağlık mahallesinde doğalgaz yok, kaldırımlar yok” dedi.
GELİRLER NÜFUSU YÜKSEK MAHALLELERDEN BAŞLAYARAK YATIRIMA VE HİZMETE DÖNÜŞECEK
SAĞlık Mahallesi sayesinde Bolu Beleidyesi'nin İller Bankası'ndan yüksek oranda pay aldığını ancak hizmete bunun yansımadığını belirten Mısırlıoğlu, Bazı yerlere baktığımız zaman mahalle demeye dilim varmıyor. Bolu Belediyesi Sağlık Mahallesi nüfus olarak en büyük mahalle olduğu için İller Bankasından en çok katkı payını Sağlık Mahallesinden alıyor. Ama Sağlık Mahallesi için gelen paraları nerelere, nerelere harcıyor! Kaynağı kaynağında değerlendirmiyor. Zaten gördüğünüz gibi durum da meydanda. Bizim yönetimimizde İller Bankasından gelecek olan katkı